Cinema Brava: el retorn de l’autocine

Cinema Brava se suma al 'boom' de l'autocine i engega una segona edició amb 'foodtracks', concerts i monòlegs

Un concert a Cinema Brava. | Cedida Un concert a Cinema Brava. | Cedida

Imaginat que hi ha hagut una pandèmia mundial i -posats a imaginar- estàs confinat a la teva casa d'estiueig, a Begur, amb la teva parella i un amic. Tens temps per llegir el diari tranquil·lament, per avorrir-te i per profunditzar en les idees que et venen al cap, siguin d'aventures o de possibles negocis. Al diari surt una notícia sobre el boom d'autocines que hi ha hagut a Europa arran de la covid-19 i penses: "Ostres, aquí a Begur tindria molt d'èxit". Imaginat que la teva parella i el teu amic et segueixen el rotllo, que feu un parell de números i de trucades, i ho veieu viable: l'Ajuntament té un terreny ideal, podeu combinar-ho amb les vostres feines, es podrien fer també concerts i monòlegs... Imaginat que arriba l'estiu i que ho heu creat, que l'avorriment del confinament i l'esforç d'uns pocs mesos ho ha fet possible, que Cinema Brava s'ha convertit en un festival pioner d'autocine i música a l'aire lliure a Begur, amb vistes al mar i a l'emblemàtica Torre del Mas d'en Pinc.

Aquesta és la història de l'Alex Cruylles, la Pati Serra i el Matu Marciscano, tres amics barcelonins que van crear Cinema Brava el 2020 i que aquest estiu revaliden l'èxit del festival i amplien l'aposta. Ho fan a una esplanada de 8.700 metres quadrats, on han creat tres espais diferents: un per l'autocinema -amb aforament per a 60 cotxes-, la zona de foodtracks i, l'escenari pels concerts i monòlegs, amb el mar de Begur de fons.

Alex Cruylles, sobre Cinema Brava: "És joventut, estiu, amistats, plans divertits; és Costa Brava"

Cinema Brava és "joventut, estiu, amistats, plans divertits; és Costa Brava" explica Alex Cruylles, un dels seus fundadors. Són paraules que omplen i que fan olor a brisa marina. "A la gent li agrada molt el concepte i també el lloc, que l'hem ambientat entre els tres fundadors", afirma Cruyilles, qui assegura que amb Cinema Brava volen formar part de "la recuperació de l'economia i la reactivació de la cultura, d'una manera segura". De fet, aquest ha estat un dels principals motius del ressorgiment d'aquest format: l'autocinema permet gaudir de pel·lícules a la gran pantalla mantenint els grups bombolla, dins del cotxe.

Artistes emergents, pel·lícules d'èxit

El festival va començar el 16 de juliol i acollirà, fins al 4 de setembre, un gran ventall de músics i monologuistes emergents, i reproduirà pel·lícules de gran èxit i tan diverses com Forest Gump, El ilusionista, Captain Fantastic o El intocable. "Creiem que aquests artistes emergents han de tenir les seves oportunitats i aquests festivals petits són ideals per començar", explica Cruylles.

A l'edició anterior, van ser ells qui van anar a buscar els artistes, però enguany, que han aconseguit cert renom, han estat els mateixos músics els que han picat a la seva porta per omplir l'escenari de Cinema Brava de rumba, electrònica, indie, pop i ritmes llatins.

Amb l'acompanyament de la 'bailaora' Carmen Amaya

La torre del Mas d'en Pinc forma part del paisatge de fons de Cinema Brava. És una torre de defensa contra la pirateria que data del segle XVII i forma part d'aquesta masia tradicional catalana que anys més tard es va convertir en la llar de la bailaora Carmen Amaya. La llegenda del flamenc la va escollir per a descansar després d'haver voltat durant molt de temps per teatres, cabarets i sales de ball d'Europa i Amèrica. Diuen que ella es va enamorar del mas per una fotografia que li va ensenyar el seu tiet; i pel que sembla, Begur també es va enamorar d'ella: el 18 de novembre, un dia abans de la seva mort, l'Ajuntament la va anomenar filla adoptiva de Begur i va posar el seu nom al carrer que porta fins al mas d'en Pinc.

Avui dia el mas és propietat de l'Ajuntament i està dividit en dos espais: un obert al públic, amb una petita exposició de la bailaora, i un altre ocupat per l'àrea de medi ambient, on s'ubiquen també set entitats dedicades a medi ambient, territori i cultura.

Més informació
7 vins blancs per gaudir de l'estiu sense sortir de casa
Tornen els festivals de música: amb mascareta i sense distàncies
Avui et destaquem
El més llegit