Premi a la construcció sostenible en el Cleantech Camp

El programa de Barcelona Activa reconeix una startup portuguesa que produeix blocs de formigó amb un 60% menys d’emissions de CO2

Els guanyadors de la quarta edició del Cleantech Camp Els guanyadors de la quarta edició del Cleantech Camp

El programa Cleantech Camp ja té guanyadors de la seva quarta edició. Aquest any la premiada ha estat una startup portuguesa que desenvolupa i produeix materials de construcció totalment reciclables amb un 60% menys d’emissions de CO2. Així, Eco2blocks s’ha fet amb el primer premi de 20.000 euros.

La segona guardonada, amb 10.000 euros, ha estat la startup santcugatenca VEnvirotech, que produeix bioplàstics completament biodegradables i utilitza com a matèria primera qualsevol residu orgànic. El darrer premi, amb 5.000 euros, l’ha rebut el projecte també portuguès Pavnext, que desenvolupa paviments per a ciutats capaces de produir energia cinètica al pas de vehicles, aconseguint la reducció de la velocitat a la vegada que una energia elèctrica neta.

Més info: Cleantech Camp, el programa de les start-ups sostenibles

D’altra banda, s’han seleccionat alguns projectes amb els quals es farà una prova pilot, segons informen en un comunicat. Així, Naturgy ha seleccionat IM Efficiency, un projecte per provar els panels solars en els vehicles de l’empresa, i Aneo, un pilot per preveure errors i oferir un diagnòstic precís de l’estat de salut de les turbines eòliques. Pel seu costat, Enegás ha escollit Tresoil, un emprenedor australià que vindrà a l’Estat espanyol a realitzar un pilot d’un pla econòmic i de viabilitat per instal·lar una planta de gestió de residus utilitzant tecnologia d’última generació.

El Cleantech Camp és un programa d’acceleració destinat a validar i testar projectes innovadors en el sector de les energies netes impulsat per Barcelona Activa i en el qual també participen InnoEnergy, Naturgy, Enagás i CEiiA.

Més informació
Cleantech Camp reuneix les start-ups d'energia neta
El Cleantech Camp busca noves startups sostenibles
Avui et destaquem
El més llegit