Les comarques gironines reben 360 milions de fons Next Generation per a 8.400 beneficiaris

Mas Guix també demana que s'exclogui les inversions en infància i canvi climàtic de les noves regles fiscals

La consellera Natàlia Mas Guix amb els responsables d'una empresa de Sant Joan les Fonts | ACN La consellera Natàlia Mas Guix amb els responsables d'una empresa de Sant Joan les Fonts | ACN

La demarcació de Girona rebrà 360 milions d'euros de fons europeus Next Generation que es distribuiran entre 8.400 beneficiaris. Entre aquests hi ha 1.604 empreses, 115 corporacions locals, 114 entitats sense ànim de lucre i 33 centres de recerca. La consellera d'Economia, Natàlia Mas Guix, ha destacat que el 97% dels diners els rebran petites i mitjanes empreses i remarca la importància dels fons per poder fer inversions pels beneficiaris.

Mas Guix també ha demanat que de les regles fiscals que s'aplicaran a partir del 2025 en quedin excloses les inversions que es facin en el canvi climàtic i en primera infància. "Amb els marges que es preveuen els pròxims anys serà difícil que es pugui entomar el repte del canvi climàtic", ha assenyalat.

Paral·lelament a Girona, la Comissió de Govern de l'Ajuntament de Barcelona ha aprovat les bases per a la concessió de fins a 2,5 milions d'euros provinents dels Fons Next Generation de la Unió Europea (UE) per a projectes que fomentin la innovació i la digitalització del turisme. 

Avui et destaquem
El més llegit