El 7è Congrés de Dones d’Empresa, celebrat a Vilanova i la Geltrú | Cedida
El 7è Congrés de Dones d’Empresa, celebrat a Vilanova i la Geltrú | Cedida

El Congrés de Dones d’Empresa reivindica el paper de la dona en llocs directius

El congrés, organitzat per Dones d'Empresa de la Federació Empresarial del Gran Penedès, va situar la innovació com a motor de canvi

La reivindicació de la dona professional en llocs directius a les empreses ha estat un dels principals missatges del 7è Congrés de Dones d’Empresa, organitzat pel col·lectiu Dones d'Empresa de la Federació Empresarial del Gran Penedès a Vilanova i la Geltrú. Durant la trobada, amb més d'un centenar d'assistents i més de trenta ponents, es va posar de manifest que "només un 30% dels llocs directius estan ocupats per dones".

En canvi, en l'etapa formativa, les dones són majoria. L'empresària Joana Amat va convidar a superar els rols de gèneres i transformar la societat per garantir que qualsevol persona es pugui desenvolupar lliurement. De fet, les empreses tecnològiques que van participar al congrés van recordar que les professions "no tenen gènere", sinó que demanden "capacitats, aptituds i coneixements".

"Les dones també han de ser les primeres a reclamar el seu lloc"

"Les dones també han de ser les primeres a reclamar el seu lloc com a professionals", resumeixen des de Dones d'Empresa. La motivació personal i la pèrdua de la por davant del reconeixement dels èxits personals són dos factors decisius per avançar en aquesta igualtat.

Roser Xalabarder, presidenta de l’Observatori Dones Empresa i Economia, va destacar el nou projecte de l'entitat, una plataforma dirigida a empreses i a headhunters per tal de visualitzar les aptituds de les dones i aprofitar el seu talent.

Innovar és sobreviure

Durant la jornada es va reflexionar sobre la innovació com a motor de canvi. Es va parlar de tendències i es va remarcar que "qualsevol empresa que visualitzi el futur ho ha de fer mitjançant la sostenibilitat treballada per mitjà de la digitalització". "La realitat és que les empreses que han perdurat en el temps són aquelles que han innovat", ha estat una de les conclusions.

Avui et destaquem
El més llegit