Els congressos deixen 1.500 milions d'euros a Barcelona

La capital catalana augmenta un 8% les convencions i reunions durant el 2017

El regidor de Turisme de Barcelona, Agustí Colom, en la valoració del turisme de congressos | ACN El regidor de Turisme de Barcelona, Agustí Colom, en la valoració del turisme de congressos | ACN

El regidor de Turisme de Barcelona, Agustí Colom, ha presentat aquest dimecres els resultats del Barcelona Convention Bureau (BCB), el programa de Turisme de Barcelona que promociona els congressos i reunions a la capital catalana, i ha xifrat l'impacte econòmic en uns beneficis que arriben als 1.500 milions d'euros per a Barcelona.

En roda de premsa, Colom ha destacat el creixement del 8% de congressos el 2017 respecte al 2016, ha lloat el BCB, "un dels principals programes de turisme de congressos de Barcelona", a partir del qual s'articulen altres convencions i projectes, i ha emfatitzat que el turisme és un sector rellevant per a la ciutat.

Colom ha recordat que des del 2016 Barcelona ocupa la tercera posició com a ciutat d'atracció de congressos i convencions -per darrere de Berlín i París-, i ha assegurat que, si la ciutat segueix la mateixa tònica, el 2018 i el 2019 registrarà un creixement en impacte econòmic superior al del 2017.

Així mateix, ha assenyalat que aquest balanç positiu és fruit de l'esforç conjunt entre sectors privats i les administracions, i ha afegit que els turistes professionals puntuen Barcelona amb un 8,6 i destaquen el transport públic i l'ambient general.

El regidor ha celebrat la "capacitat de Barcelona d'atreure turisme especialitzat i professional que busca que la ciutat sigui un espai per connectar amb el que es treballa a la ciutat", i ha apuntat que la ciutat està molt consolidada en aquest àmbit.

Colom també ha puntualitzat que "les crisis de l'últim semestre -l'atemptat a l'agost i l'1 d'octubre- no van produir cancel·lacions en les reunions previstes", i ha explicat que des de la Diputació de Barcelona i l'Ajuntament s'ha explicat la realitat de la ciutat a tot moment als operadors que ho demanaven.

Pel referent al pressupost, Colom ha desmentit una caiguda de pressupost en programes de promoció de turisme i ha citat com exemple l'increment de 250.000 euros al pressupost del BCB, al·legant que "s'han reforçat programes com el BCB, un dels més importants, per permetre el seu desenvolupament".

Avui et destaquem
El més llegit