Les patronals del Consell Territorial de la Pime, preocupades pels robatoris constants de coure

Els robatoris de cablejat de coure suposen un cost directe per la substitució del material robat i provoquen danys col·laterals que poden ser "devastadors" per a les empreses

Els robatoris de coure han experimentat un "alarmant creixement" a Catalunya | iStock Els robatoris de coure han experimentat un "alarmant creixement" a Catalunya | iStock

En els darreres mesos, diferents indústries catalanes han denunciat a les organitzacions territorials que estan patint un alarmant creixement del nombre dels robatoris de cablejat de coure que utilitzen per als seus processos productius o bé per al seu desenvolupament intern. Aquesta situació està generant greus conseqüències per a les empreses, que es veuen afectades per la interrupció en la prestació dels seus serveis i per les pèrdues econòmiques derivades.

Els robatoris de cablejat de coure no només suposen un cost directe per la substitució del material robat, sinó que també provoquen danys col·laterals que poden ser devastadors per a les empreses. La interrupció de les comunicacions, la paralització de processos productius i els retards en les entregues són només algunes de les repercussions immediates que està patint l'empresariat. Aquesta problemàtica afecta greument la competitivitat i la sostenibilitat de les empreses locals, que es veuen obligades a invertir recursos addicionals per garantir la seguretat de les seves instal·lacions.

Davant d'aquesta situació, "des del Consell Territorial de la Pime (CTP) fem una crida a les autoritats locals i a les forces de seguretat per intensificar els esforços en la prevenció i la persecució d'aquests delictes", reclama Xavier Panés, president del CTP, qui també insta a la col·laboració ciutadana per denunciar qualsevol activitat sospitosa que pugui estar relacionada amb el robatori de cablejat de coure.

Les empreses afectades no podran continuar suportant sine die aquestes pèrdues que posen en risc la seva viabilitat, l'ocupació de les seves plantilles i, en definitiva, la de tota l'economia local. "Cal recordar que la nostra indústria, que continua liderant el sector en l'àmbit estatal, té dimensió pime, i per ser més precís, tenen de mitjana una plantilla de tretze treballadors, per tant, podem fer-nos una idea del gran impacte que té per aquestes empreses haver d'aturar la seva producció durant uns dies", conclou Panés.

Avui et destaquem
El més llegit