Cornellà Open Future impulsa 9 noves startups

Més d'una trentena d'empreses s'han presentat a la convocaròria que ajudarà els emprenedors en la seva sortida al mercat

Presentació d'Abilista, dedicada a la fabricació i disseny de prototips | Cedida Presentació d'Abilista, dedicada a la fabricació i disseny de prototips | Cedida

El programa d'incubació de startups tecnològiques Cornellà Open Future (COF) ha donat llum verda a la Fase III de la seva IV edició que té com a objectiu fer que els nou projectes admesos aconsegueixin sortir al mercat en tres mesos. En aquesta edició s'han presentat més d'una trentena de propostes a la convocatòria que fa el Centre d'Empreses Procornellà. L'objectiu del Cornellà Open Future és donar suport al talent emprenedor convertint les idees en negocis d'èxit, emparat en la plataforma global Telefònica Open Future.

Els projectes participants són: Abilista, dedicada a la fabricació i disseny de prototips; Anago Web, software de gestió de flotes de vehicles; Meetoptics, making photonics easy; NB-Ric, serveis d'informació del deute no bancari de prestataris; Watteco, plataforma d'inversió per a projectes d'energies renovables; Work4Flesh, desenvolupadors de videojocs per a mòbils; Yado, aplicació mòbil per a la recerca d'espais de treball i sales de reunió; Yobber, app que connecta estudiants amb les millors empreses per a ajudar-los en la recerca d'una feina; i per últim, Zdatalab, solució per a l'optimització de preus d'empreses de gran consum.

El programa d'incubació consta de tres fases: la primera, la Fase Lab, els projectes escollits van treballar durant tres mesos per definir el seu model de negoci; en la segona fase es van concentrar en validar el model de negoci. I justament  aquest dimecres ha començat a rodar la tercera fase, la Seed, que es desenvoluparà fins al 16 de desembre de 2020 i que té com a objectiu la sortida al mercat i la recerca de finançament.

Fins ara tots ells han aconseguit formar part del programa, totalment subvencionat i gestionat per l'equip tècnic del Centre d'Empreses Procornellà, i tenen accés a sessions de formació grupals especialitzades per startups amb sessions grupals i individuals i a tutories individuals amb consultors experts en els diferents àmbits empresarials. També tenen accés a una interessant xarxa de contactes, mentors sectorials i esdeveniments i a un espai de treball compartit amb una sèrie de serveis, tot gratuït. En aquest punt del programa, els 9 equips seleccionats rebran assessorament i formació amb un únic repte: preparar-los per a la seva sortida al mercat.

Tanmateix, els projectes participants en aquesta fase 3 del programa tenen la possibilitat de participar en la segona edició dels Premis Metropolitans de Suport a la Innovació promoguts per l'Àrea Metropolitana de Barcelona.

Més d'una trentena de projectes ja incubats

En les edicions anteriors, el COF ha incubat un total de 36 projectes. Un 40% de les iniciatives continuen en actiu i han generat una trentena de llocs de treball. El COF té la seva seu al Hub 'La Piràmide' ubicat al carrer Joan Fernández i Comas de Cornellà de Llobregat. Funciona gràcies a la col·laboració de l'Ajuntament de Cornellà i Telefònica des de l'any 2016 a través del Centre d'Empreses Procornellà amb l'objectiu de fomentar la creació d'empreses de base digital i tecnològica que generin nous llocs de treball, així com atreure talent que aporti innovació al teixit empresarial del territori.

Més informació
Next Cornella
Avui et destaquem
El més llegit