Covestro i Ercros seran a Tarragona i Flix fins el 2020

Les dues companyies s'han compromès a subministrar-se mútuament per mantenir l'activitat

Covestro i Ercros han arribat a un acord per mantenir l'activitat de les seves respectives plantes d'MDI a Tarragona i fosfat bicàlcic a Flix (Ribera d'Ebre) fins, almenys, l'any 2020. Totes dues companyies s'han compromès a subministrar-se mútuament per continuar garantint les seves respectives produccions.

El contracte preveu que Covestro continuarà adquirint clor a Ercros, fins al 40% de la seva producció anual prevista en el nou pla d'adaptació al canvi tecnològic. Amb aquesta substància, la filial de Bayer produirà àcid clorhídric a la planta d'MDI de Tarragona que vendrà a la química catalana perquè subministri la planta de fosfat bicàlcic de Flix, seguint el mateix esquema de proveïment vigent actualment.

Segons Covestro, la mesura permetrà "minimitzar" l'acomiadament de 120 treballadors previst inicialment amb el tancament de la fàbrica de Tarragona, que l'empresa mantenia com a definitiu fins fa només unes setmanes. Tampoc perillen, de moment, els 40 llocs de treball que Ercros manté a Flix amb la producció de fosfat bicàlcic.
Avui et destaquem
El més llegit