Decàleg en defensa del món rural

El Col·legi d’Enginyers Agrònoms presenta les seves propostes per reivindicar el territori català

Els promotors de la campanya en suport del món rural amb les mascotes de l'empresa CUPNIC | Cedida Els promotors de la campanya en suport del món rural amb les mascotes de l'empresa CUPNIC | Cedida

El Col·legi Oficial d'Enginyers Agrònoms de Catalunya ha acollit a la seva seu de Barcelona la seva campanya en defensa del món rural. El programa, iniciat fa unes setmanes per l'empresa de mascotes CUPNIC i el periodista especialitzat Xavier Llopert, ha servit per reivindicar la recuperació dels entorns rurals catalans mitjançant les propostes presentades en el marc de la campanya.

La llista de normes presentades pel COEAC es centra en el desenvolupament professional i de la comunicació al voltant dels entorns rurals. Les propostes van des d'elaborar campanyes que mostrin la rellevància social dels ecosistemes rurals perquè el país "escolti el territori". De la mateixa manera, es proposa evidenciar la situació del món rural, així com donar a conèixer les oportunitats que s'hi desenvolupen.

Quant a les propostes de millora dels entorns, el Col·legi proposa fomentar la recerca i la innovació al món rural, així com impulsar-hi infraestructures i serveis bàsics de millor qualitat o empoderar les dones, els joves i les persones migrants que treballen al territori. El decàleg tanca amb l'exigència d'un gran pacte de país pel món rural que faciliti l'accés al finançament de les iniciatives que s'hi desenvolupin i neixi d'un sistema d'aliances polítiques i socials per "aconseguir els objectius ambiciosos i els reptes de futur".

Més informació
Emprenedoria a l'àmbit rural, qüestió de banda ampla i prou?
Avui et destaquem
El més llegit