La Diputació de Tarragona dedicarà 7,8 milions a la reactivació de la cultura

L'ens provincial prepara nou línies d'ajuts que es repartiran entre iniciatives d'oci i cultura tant públiques com privades

La Diputació de Tarragona engega una nova línia d'ajuts a municipis i empreses per reactivar la cultura | EP La Diputació de Tarragona engega una nova línia d'ajuts a municipis i empreses per reactivar la cultura | EP

La Diputació de Tarragona invertirà 7,8 milions d'euros en la reactivació de l'activitat cultural del Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre. L'ens preveu nou línies de subvencions per a ajuntaments, entitats culturals, esportives i socials, autònoms, promotors locals i comarcals i escoles d'ensenyament extraescolars. Segons la presidenta de la Diputació, Noemí Llauradó, "la cultura és clau en l'àmbit social i ens permet tenir una societat més crítica".

Dels 7,8 milions totals, dos estaran reservats a les iniciatives culturals de les corporacions municipals. Cada municipi de la demarcació podrà optar a subvencions de fins a 20.000 euros d'aquesta línia d'ajuts. Les entitats culturals comptaran amb una dotació total superior al milió d'euros, mentre que les microempreses o les escoles de música, dansa, art i disseny municipals optaran a dues línies de subvencions amb més de 900.000 euros dedicats. Les microempreses del sector cultural, per la seva banda, rebran fins a 500.000 euros d'ajudes públiques en total.

Tres de les nou convocatòries han estat ja aprovades per la Junta de Govern de la Diputació, mentre que les altres sis haurien d'aprovar-se durant el mes de juny. A diferència d'anteriors plans de subvencions de l'ens, en aquesta ocasió hauran de sol·licitar-se per via electrònica i seran de concurrència competitiva.

Més informació
Tarragona crea una web per a la digitalització del comerç local
Avui et destaquem
El més llegit