El 2016 es constitueixen 202 noves empreses a la Riera de Caldes

El nombre de societats mercantils creix a la zona un 13,5% més respecte de l'any anterior

El 2016 han començat a operar 202 noves societats mercantils als municipis de la Riera de Caldes. En aquest territori s'han creat un 13,5% més d'empreses que el 2015. L'Eix industrial continua mantenint, després de la crisi, un 42% dels seus assalariats al sector manufacturer, enfront del 15% que té tota Catalunya.

Per grans sectors, prop del 20% de les organitzacions es dediquen a activitats manufactureres, i també creix el nombre d'empreses creades dins la indústria, el transport i logística. El sector serveis, que aglutina el 52,5% de les noves constitucions, es manté en les xifres del 2015 (al voltant de 100 societats creades). En conjunt, el pes de les noves activitats d'alt valor afegit, incloent-t'hi també les empreses dedicades a serveis basades en coneixement, arriba al 14,9%. Finalment, de les 202 noves societats mercantils registrades en el Registre Mercantil de la zona de la Riera de Caldes, 12 es dediquen a activitats d'alt contingut tecnològic, el que correspon a un 6% del total.

Els municipis on s'han constituït més noves empreses són Santa Perpètua de Mogoda i Caldes de Montbui amb un total de 59 i 45 organitzacions respectivament. En un segon nivell, hi ha Palau-solità i Plegamans amb 32 empreses, Polinyà amb 26 i Sentmenat amb 22 empreses. Per últim, a La Llagosta s'han constituït 13 empreses i a Santa Feliu de Codines 5. Cal destacar que els mesos de gener, abril i juliol han estat els més intensos en termes de creació de noves societats mercantils.

 

Avui et destaquem
El més llegit