El campionat ElectroCat de la Riera de Caldes arriba a la tercera edició

La cursa de vehicles elèctrics construïts per estudiants torna al circuit de seguretat d'Honda

El Campionat ElectroCat, una cursa amb vehicles elèctrics construïts per estudiants, se celebrarà el proper dissabte 4 de juny al circuit de seguretat de l'empresa Honda de Santa Perpètua de Mogoda (Barcelona). En total hi participaran set equips formats per alumnes i professors de cicles formatius de Grau Superior d'Automoció de centres educatius de Barcelona, L'Hospitalet de Llobregat, Ripollet, Les Franqueses del Vallès, Girona i Tarragona, a més dels alumnes de formació ocupacional del Centre de Recursos del Vehicle Elèctric (CREVE) de Santa Perpètua de Mogoda.

L'ElectroCat és una competició escolar organitzada pels Ajuntaments de la Riera de Caldes, que compta amb el recolzament del Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, les empreses Montesa-Honda, Mavilor Motors, Tempel Group, Bdtrans i Luchana Transports, a més de la Fundació RACC i el Gremi de Tallers de Sabadell i Província. Des de que es va engegar al 2014, s'ha plantejat també com un concurs d'innovació perquè els alumnes han de construir un prototip de vehicle elèctric durant el curs, sobre una base motriu comuna (motor, variador i bateries), que proporciona l'organització. De fet, l'ElectroCat està subvencionat pel Servei Públic d'Ocupació de Catalunya (SOC) en el marc del Programa de projectes Innovadors i Experimentals.

Des de l'octubre passat, cada equip ha dissenyat i fabricat el xassís d'un quadricicle, un vehicle elèctric de quatre rodes. Segons les bases de l'organització, el vehicle ha de ser prou ample, llarg i resistent per encabir un pilot d'almenys 1,70 metres d'alçada i 65 kg de pes. La tecnologia va a favor dels participants, ja que la bateria permet monitoritzar el seu funcionament per tal de donar la informació del seu estat, així com del seu procés de càrrega. A tots els equips participants se'ls ha impartit una formació prèvia per tal de que coneguin amb profunditat els materials lliurats, així com les especificacions constructives, tècniques i les característiques del circuit fent un estudi en exhaustiu del reglament de la cursa.

El CREVE
El Campionat ElectroCat, forma part de les activitats del CREVE (Centre de Recursos del Vehicle Elèctric) de Santa Perpètua de Mogoda, un espai pioner a Catalunya, amb un equipament dissenyat per a la formació en les tecnologies relacionades amb els vehicles elèctrics.
Avui et destaquem
El més llegit