El Cirque du Soleil contractarà 250 treballadors al Baix Llobregat

La companyia canadenca signa l'acord amb la ciutat i anuncia que l'impacte econòmic es notarà també en el sector hoteler i restauració

L'alcaldessa de l'Hospitalet, Núria Marín, i el vicepresident de la Divisió de Gires del Cirque du Soleil, Finn Taylor, han signat aquest dijous l'acord de col·laboració pel que la companyia canadenca instal·larà una seu permanent a la ciutat de l'Hospitalet per representar els seus espectacles fins el 2030, on també s'ha anunciat la previsió de contractar 250 nous treballadors.

La companyia canadenca, formada per unes 120 persones durant els mesos d'activitat, ha anunciat que ampliarà la plantilla amb ciutadans del municipi i rodalia. Així mateix, Taylor ha destacat l'impacte econòmica que tindrà l'estada de la companyia a la segona ciutat de Catalunya no es limitarà només als nous llocs de feina que creïn, perquè també s'ha de tenir en compte que els seus proveïdors seran locals i que els treballadors i artistes de la companyia s'allotjaran a la ciutat.

Durant la roda de premsa, el reprsentant de la companyia ha reiterat que la voluntat del Cirque du Soleil és "integrar-se" a la ciutat de l'Hospitalet i formar part del seu teixit econòmic i social. Aquí, Taylor ha recordat que l'acord signat avui és el més llarg subscrit mai amb cap altre ciutat del món i que la voluntat és incrementar en un futur el temps d'estada a la ciutat i el nombre d'espectacles representats.

Pel que fa a la possibilitat de tornar a Barcelona, Taylor ha aclarit que mentre duri el contracte amb l'Hospitalet no representaran cap espectacle de circ a la capital catalana, però no ha descartat portar-hi algun dels shows de gran format que també produeixen com el dedicat a la figura de Michael Jackson, per exemple, que es fan a gran estadis.

Sobre la competència amb la capital catalana, Marín ha tornat a defensar "el concepte de la Gran Barcelona" per "renovar" una visió metropolitana que entén des de la perspectiva que si la capital del país no pot acollir un esdeveniment i ho fa l'Hospitalet "això fa que tots en sortim guanyant".

L'acord signat amb la ciutat de l'Hospitalet és el segon de la companyia a Catalunya després del subscrit el 2004 amb Port Aventura que estarà vigent fins el 2019.
Avui et destaquem
El més llegit