El Govern es queda la neu de Boí Taüll

La Generalitat assumeix "la gestió directa" de l'estació de Vall de Boí, almenys de "forma temporal"

L'estació d'Esquí de Boí Taüll | ACN L'estació d'Esquí de Boí Taüll | ACN

El negoci de la neu es fon... Però el Govern vol salvar-lo. Després de la renúncia unilateral del contracte d'arrendament per part de Promocions Turístiques de la Vall durant el passat 8 de novembre, el Govern ha assumit "la gestió directa" de l'Estació d'Esquí de Boí Taüll que compta amb més de 45 quilòmetres de pistes. Almenys, "de forma temporal". "L'objectiu era salvar aquesta temporada i obrir les pistes", ha assegurat el secretari d'Empresa i Competitivitat, Joaquim Ferrer, a VIA Empresa

Ferrer: "L'objectiu era salvar aquesta temporada i obrir les pistes"

Més concretament, el Consell Executiu ha encarregat a les empreses públiques Actius de Muntanya, S.A, i Avançsa (Empresa de Promoció i Localització Industrial de Catalunya) la tasca d'elaborar un informe amb un termini màxim de tres mesos per analitzar "les diferents alternatives de gestió" del complex tant pel que fa a avantatges com inconvenients així com requisits per a la licitació, adjudicació i contractació pública. No es descarta la gestió de FGC que ja és propietària de La Molina, Vallter 2000, Vall de Núria, Espot i Port Ainé.

Més info: El negoci de la neu es fon

Des del Govern asseguren que es tracta d'una "decisió excepcional i d'urgència" com a conseqüència de l'inici de temporada d'hivern d'esquí. "És un element clau en l’activitat econòmica i de generació de llocs de treball directes i indirectes a la Vall de Boí i a la Comarca de l’Alta Ribagorça", s'insisteix. Tant és així que fins a 140 llocs de treball directes i més de 300 indirectes depenen d'aquesta estació d'esquí.

Boí Taüll rep el premi World Ski Awards | ACN

El director general de Boí Taüll, Xavier González, recollint el premi World Ski Awards | ACN 

Fa poc menys d'una setmana, Boí Taüll era premiada com a millor estació d'Espanya segons els World Ski Awards. Un guardó considerat dins el sector de la neu com "els Òscar de l'Esquí". Si no hi ha cap canvi d'última hora, l'estació de Boí Taüll obrirà les seves portes el pròxim 1 de desembre. Aquest cop, però, sota la tutela directa del Govern. 

Més informació
Les botes d'esquí que també són de carrer
Les estaciones d'esquí de FGC tanquen la seva millor temporada
Avui et destaquem
El més llegit