El nou centre comercial del port de Premià de Mar crearà 450 llocs de treball

La infraestructura s'inaugurarà a principis del 2018 després d'una inversió de 22 milions d'euros

El port de Premià de Mar pretén convertir-se en un gran centre comercial a l'aire lliure, amb la singularitat que s'ubicarà en el si d'un entorn portuari. La nova zona comercial tindrà 18.000 metres quadrats, dels quals ja n'estan adjudicats una tercera part. També es farà un aparcament soterrat i, segons l'empresa concessionària, Marina Port Premià, la transformació del port crearà més de 450 llocs de treball directes i 1.200 d'indirectes. El projecte està dotat amb 22 milions d'euros i està previst que el nou complex es pugui inaugurar durant el primer trimestre del 2018.

La zona portuària, construïda el 1972, afronta tot just ara la culminació d'un projecte de remodelació que permetrà dotar la infraestructura d'una àrea comercial i d'oci única que ajudi a dinamitzar l'entorn del port esportiu i enfortir la seva vinculació amb el municipi.

La nova àrea comercial del port de Premià de Mar estarà configurada per sis edificacions d'una sola planta i amb una coberta vegetal, on es preveu l'obertura de locals de restauració, comerç, alimentació i moda, així com establiments dedicats als esports nàutics. L'objectiu del projecte és integrar la infraestructura portuària al municipi perquè sigui un equipament més del poble.

Segons ha explicat el director general de Marina Port Premià, Joan Conde, l'oferta comercial va més enllà de l'oci i la restauració que habitualment farceix els locals dels ports esportius i aquest tipus d'establiments ocuparan menys de la meitat del total de la superfície comercial.

"Serem l'eixample comercial de Premià de Mar, cobrint unes necessitats del municipi que no estaven cobertes i obrint-nos a la resta de la comarca", ha detallat el màxim responsable de l'empresa concessionària del port. Hi haurà, explica, una oferta molt "generalista" a escala econòmica i que fugirà de l'elitisme.

Diversitat de comerços
En total hi haurà espai per a més de mig centenar de comerços, dels quals ja n'estan emparaulats un 33%. En aquest moment ja s'han tancat acords comercials amb operadors com Aldi, Burger King, Veritas o La Tagliatella. "Hi haurà un mix comercial ampli amb tot allò que és necessari en un espai comercial amb l'afegit que estem en un espai singular", assegura Conde. El projecte també preveu la urbanització dels entorns i la potenciació dels accessos a peu, amb cotxe i en bicicleta, desenvolupant un nou pas soterrat pel carrer Santiago Rusiñol –inclourà la creació d'un carril per a bicicletes i garantirà l'accessibilitat a les persones amb mobilitat reduïda– i millorant la circulació de vehicles a través de l'accés des de l'N-II, que serà més directe.

A més, la remodelació inclou la creació d'un nou tram del Passeig Marítim amb 15.000 metres quadrats de zona verda que connectarà el municipi amb l'espai comercial del port. L'espai també acollirà una zona d'skate, diverses àrees de jocs infantils i de petanca. La transformació de la zona també implicarà el trasllat del Club Nàutic a una nova ubicació, davant de la platja.

Pel que fa a la zona d'amarratges, el port de Premià compta amb espai per a 554 embarcacions d'entre nou i trenta metres d'eslora i un varador de 12.000 metres quadrats destinat a la reparació i manteniment d'embarcacions. El projecte de remodelació inclourà, en aquest espai, la construcció d'una benzinera per a vaixells, fins ara inexistent.
Avui et destaquem
El més llegit