El nou outlet de Viladecans obre portes

La posada en marxa del centre comercial ha generat més de 600 llocs de feina directes i espera rebre tres milions de visitants durant el 2017

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, ha inaugurat aquest dimecres al vespre el Viladecans The Style Outlets, el primer outlet de l'àrea metropolitana de Barcelona, hores abans d'obrir portes al públic demà dijous. El nou centre comercial, construït per Neinver al polígon industrial de Ca n'Alemany i que ha suposat una inversió de 80 milions d'euros, es posarà en marxa amb 65 dels 85 espais comercials llogats, és a dir, amb una ocupació del 80%, i espera rebre la visita d'uns tres milions de visitants cada any.

Des del primer dia, l'outlet disposarà de diferents serveis complementaris per captar turisme estranger com ara autobusos llançadora a diferents punts de Barcelona, una oficina de turisme i un servei de devolució de l'IVA. Per facilitar l'arribada en transport públic, a més, durant els caps de setmana s'incrementarà l'arribada de trens a l'estació de Renfe del municipi. El nou outlet, en la seva primera fase, ha suposat la creació de més de 600 llocs de feina directes.

Junt amb el conseller Rull, a l'acte d'inauguració hi han assistit també l'alcalde de Viladecans, Carles Ruiz; el director de Neinver España, Eduardo Ceballos; el director d'Inversió en Centres Outlet a Europa de TH Real Estate, Jamie Acheson; el conseller delegat de Neinver, Daniel Losantos, i el director de l'Incasòl, Damià Calvet, entre d'altres autoritats.

A l'hora dels parlaments, el conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, ha recordat que el Govern, a través del Pla director urbanístic del delta del Llobregat, va ser qui va impulsar el sector de Ca n'Alemany amb una inversió inicial de 46 milions d'euros que, gràcies a la col·laboració amb l'Ajuntament de Viladecans, ha fet possible "una inversió de gran magnitud" com la de Neinver que ha suposat la creació de 600 llocs de feina en aquesta primera fase.

Rull ha afegit que com tot gran projecte, el nou outlet de Viladecans ha generat "inquietud i neguit" entre el comerç de la ciutat. Aquí, el conseller ha assegurat que treballaran amb el consistori perquè el nou centre comercial "no sigui una amenaça i sí una oportunitat". "Ho farem junts, ho farem bé i ho farem possible", ha reblat.

Al seu torn, l'alcalde de Viladecans, Carles Ruiz, ha destacat que Viladecans ha estat un dels pocs municipis de Catalunya que ha generat riquesa i ocupació durant els pitjors anys de la crisi. Entre els factors que ho han afavorit, Ruiz ha assenyalat la col·laboració entre el consistori i la Generalitat que "en els pitjors anys de la crisi i superant moltes dificultats" ha permès que Viladecans s'hagi situat "la primera a la línia de sortida de la recuperació econòmica".

Primer outlet de l'àrea metropolitana de Barcelona
L'Outlet de Viladecans és la primera inversió a Catalunya de Neinver, que actualment gestiona sis centres similars a l'estat espanyol. El seu conseller delegat, Daniel Losantos, ha assegurat que el català "és un mercat clau en la nostra estratègia d'expansió i lideratge del mercat outlet europeu".

Demà s'inaugurarà la primera fase de l'outlet que ha suposat una inversió de 80 milions d'euros i que ha generat més de 600 llocs de feina directes. En una segona fase, que encara no té data, es preveu arribar als 1.300 llocs de feina, entre directes i indirectes.

El director general de Neinver españa, Eduardo Ceballos, ha apuntat que segons les previsions de l'empresa, l'outlet rebrà uns tres milions de visitants el primer l'any 2017. Aquí, ha destacat que el centre està orientat tant al públic nacional com l'internacional, però que han fet un esforç important per captar aquest últim amb diversos serveis complementaris. Serveis com ara autobusos llançadora que uniran el centre comercial amb la ciutat de Barcelona i la terminal de creuer del Port de Barcelona, una oficina de turisme i un servei de devolució de l'IVA, entre d'altres.

També amb l'objectiu de captar turistes estrangers, Ceballos ha explicat que ja han arribat a diferents acords amb un centenar d'hotels i turoperadors de l'àrea metropolitana de Barcelona i de la Costa Daurada, entre d'altres, per garantir l'arribada de visitants durant tot l'any.

Pel que fa al públic nacional, l'objectiu ha estat facilitar l'arribada al centre comercial tant en vehicle privat com en transport públic. Pels que optin pel vehicle privat, el centre compta amb 1.700 places d'aparcament i uns accessos acabats d'estrenar que el connecten amb la C-32. Pel que fa al transport públic, s'han reforçat les línies de bus i el servei de tren. Sobre aquest darrer punt, els caps de setmana i els dies festius el servei passarà dels 36 trens que hi ha en direcció Vilanova i la Geltrú als 65 i dels 39 en direcció Barcelona als 68.

Pel que fa a l'oferta comercial, l'outlet comptarà amb primeres marques nacionals i internacionals que oferiran descomptes mínims del 30% durant tot l'any que podran arribar al 70% en període en període de rebaixes.
Avui et destaquem
El més llegit