El primer ministre eslovac inaugura una planta metal·lúrgica a Arenys de Mar

L'empresa Transmesa va ser adquirida pel grup Zeleziarne Podbrezova pel seu gran creixement

El primer ministre eslovac, Robert Fico, el ministre espanyol d'Indústria, Jose Manuel Soria, i el conseller d'Economia de la Generalitat, Andreu Mas-Colell, han inaugurat les noves instal·lacions de la multinacional Transmesa a Arenys de Mar (Maresme).

Es tracta d'una empresa metal·lúrgica creada a Lleida el 1944, que va registrar un fort creixement de la producció i un augment de les exportacions que va fer que el grup eslovac Zeleziarne Podbrezova adquirís la totalitat del seu capital.

El primer ministre eslovac, Robert Fico, ha destacat que la societat eslovaca propietària de Transmesa "és de les més importants de la regió centre-europea".

"Dins la producció de tubs de precisió, l'empresa ha aconseguit una alta quota a nivell europeu. A més, Transmesa pertany al grup d'empreses que més ocupació ha generat a Eslovàquia", ha afegit.

Fico ha expressat la seva convicció de què "la inversió realitzada a Catalunya és important per a la regió" i la seva esperança que hi "hagi més projectes catalano-eslovacs en el futur".

De la seva banda, el ministre Soria ha destacat la inversió eslovaca realitzada a Espanya: "La inauguració la interpretem com un signe de confiança cap al nostre país, és una prova de la millora de la nostra economia. Els últims anys havíem perdut pes però Espanya ha posat per davant la indústria perquè és treball i exportació, i Transmesa n'és un exemple".

"Si anem en la bona direcció és perquè tots, també Catalunya, hem treballat. El 2014 es van crear 1.200 llocs de treball al dia; anem en la bona direcció, per això agraeixo inversions com la d'Eslovàquia", ha afegit.

El conseller Mas-Colell ha posat de relleu la importància de Catalunya com un dels punts forts d'atracció d'inversions al sud d'Europa.

"Vénen temps de recuperació econòmica, i aquests han de ser bons per a Catalunya i Europa (...) el Govern té com a objectiu la prosperitat econòmica, el creixement i la feina", ha recalcat.

A l'acte d'inauguració de les noves instal·lacions a Arenys de Mar, també hi ha participat el director de Transmesa, Joan Ramon Domènech, i l'alcalde del municipi, Estanislau Fors.

Transmesa té actualment presència internacional en països com França, Alemanya, Estats Units, Canadà, Austràlia i el Regne Unit.
Avui et destaquem
El més llegit