El Tecnocampus Mataró finançarà projectes d'emprenedors

Els inversors interessats podran adquirir bons de 500 euros i recuperar-los amb un interès pactat

El centre universitari Tecnocampus Mataró-Maresme ha posat en marxa el nou programa PreSeed per recolzar emprenedors universitaris. A través d'aquest nou projecte, l'inversor que s'interessi per algun dels projectes que neixen de les aules del TecnoCampus podrà adquirir bons de 500 euros a través d'una plataforma privada i, si l'empresa s'acaba constituint, els inversors podran recuperar els diners amb un interès pactat, o bé convertir-se en socis.

A més, la Fundació TecnoCampus reforçarà l'aposta d'aquests inversors i també invertirà en alguns projectes posant el primer bo de 500 euros, sense que hagi de ser tornat, però amb el compromís que, si el projecte es consolida, el mateix emprenedor tornarà l'import rebut perquè sigui invertit en un nou projecte.

Actualment hi ha vuit projectes de la preincubadora del TecnoCampus impulsats per universitaris que estan interessats a participar en aquesta primera ronda PreSeed.

D'aquests, un comitè avaluador ha seleccionat cinc que ja estan en la fase de buscar finançament. Entre aquests treballs figura Intrepic, una aplicació informàtica de notícies fotogràfiques hiperlocales, i Woonest, una xarxa social de compradors que recomanen els productes a canvi d'una petita remuneració i/o descomptes per comprar altres productes.

El TecnoCampus té actualment uns 2.500 estudiants d'estudis de grau que reben formació en salut, empresarials, enginyeria o tecnologia. El programa InnoEmprèn Universitari els assessora, la preincubadora universitària els allotja i, ara, el programa PreSeed els busca finançament.

Es tracta d'un pas més per tancar el cercle i aconseguir que qualsevol estudiant que vulgui posar en marxa un projecte empresarial les màximes facilitats.
Avui et destaquem
El més llegit