El tèxtil crea prop de 1.000 nous llocs de treball a Mataró en tres anys

La reindustrialització del sector ha fet que passi d'ocupar el 13% de la població mataronina el 2010 al 17% el 2014

El tèxtil segueix sent un pilar fonamental a Mataró. En els últims tres anys, el sector ha creat prop de 1.000 nous llocs de treball i ha passat d'ocupar el 13% de la població al 17% actual.

Segons el regidor de Promoció Econòmica i vicepresident de l'Associació de Col·lectivitats Tèxtils Europees (ACTE), Miquel Rey, això és degut al programa de reindustrialització, que està ajudant a mantenir en vida a les empreses del sector.

En les últimes dècades hi ha hagut una forta davallada d'empreses i tallers tèxtils, ja que l'any 1980 el sector donava feina al 45% dels mataronins. Tot i això, segons Rey, la ciutat manté el seu potencial gràcies a la incorporació de nova tecnologia, la internacionalització de les empreses i la sostenibilitat.

Rey ha destacat l'èxit d'algunes accions com la plataforma Cooperatextil de Mataró, pensada per donar visibilitat a la indústria tèxtil amb l'objectiu final de generar més comandes i des de la seva posada en marxa, a principis de 2013, ha tingut 2.000 visites.
Avui et destaquem
El més llegit