Una empresa de videojocs sueca obre un estudi a Sitges

Paradox Interactiva ha triat Sitges per la ubicació propera a Barcelona i pel seu "ecosistema de creativitat i cultura"

Paradox Interactiva ha elegido Sitges por la ubicación próxima a Barcelona y por su "ecosistema de creatividad y cultura" Paradox Interactiva ha elegido Sitges por la ubicación próxima a Barcelona y por su "ecosistema de creatividad y cultura"

L'empresa de videojocs sueca Paradox Interactive ha obert un estudi a Sitges on preveu contractar una trentena de treballadors durant aquest any. Principalment seran perfils tècnics com programadors, dissenyadors UX i UI i artistes gràfics. La filial catalana de la companyia, Paradox Tinto, s'especialitzarà en el disseny de videojocs d'estratègia i continguts per al seu joc Europa Universalis IV.

Per establir-se a Catalunya, l'empresa ha rebut el suport d'ACCIÓ, l'agència per a la competitivitat de l'empresa del departament d'Empresa i Treball, i de l'Ajuntament de Sitges. Segons el responsable de l'estudi a Catalunya, Johan Andersson, la companyia va decidir establir-se a Sitges pel seu "ecosistema de creativitat i cultura, molt proper al món dels videojocs".

Andersson ha destacat que Sitges està molt a prop de Barcelona i que és "un nucli potent i ben connectat", cosa que ofereix els avantatges de la proximitat a una gran ciutat amb els beneficis d'un municipi més petit. "Això ens ha permès atraure talent qualificat, molt ben format i internacional, més fàcilment que a altres ciutats", ha destacat.

Política d'igualtat

El responsable del nou estudi ha detallat que la companyia sueca aposta per "la diversitat i la inclusió de les persones, valors pels quals Sitges també advoca". A més, l'empresa de videojocs compta amb una política d'igualtat i amb una presència equitativa de dones directives. Paradox Interactive va constituir la seva filial a Catalunya a finals del 2020, però ha començat a operar físicament des de les seves oficines de 200 metres quadrats de superfície a Sitges durant la primera meitat del 2021.

Avui et destaquem
El més llegit