Empresaris rescaten naus industrials abandonades per reactivar l'activitat a Amposta

El polígon de Tosses, a Amposta, acumula locals industrials i d'oci totalment abandonats

Naus industrials abandonades al polígon de les Tosses, a Amposta | Jordi Marsal / ACN Naus industrials abandonades al polígon de les Tosses, a Amposta | Jordi Marsal / ACN

Empresaris i inversors han rescatat a Amposta una quinzena de naus en mans dels bancs. Un grup d'empresaris, representats per un gestor immobiliari, han adquirit catorze naus i tres parcel·les del polígon de Tosses, que no han funcionat mai i que tenen pendent de finalitzar l'obra de construcció. Les llogaran o vendran a petits negocis que busquen ampliar les seves instal·lacions en terrenys industrials i mantenen contactes amb diverses empreses perquè s'hi puguin instal·lar. 

Al polígon de Tosses, on s'acumulen locals industrials i d'oci totalment abandonats, un grup d'empresaris ha adquirit recentment a un fons d'inversió catorze naus per posar-les a disposició d'empreses que hi vulguin instal·lar la seva activitat. En aquests moments, la nova empresa constituïda per comercialitzar-les, en règim de lloguer o venda, treballa en la seva neteja i adequació. "Estan tancades de fa molts anys", reconeix Manel Garcia, el gestor immobiliari que ha executat l'operació de compra en nom de la nova societat creada pels empresaris.

Garcia: "Tenim necessitat a Amposta. Hi ha empreses que s'hi volen ubicar i no troben lloc"

De forma paral·lela a aquestes tasques, la societat, de la qual Garcia no n'ha revelat els empresaris participants ni les xifres de l'operació, manté contactes amb diverses empreses, "majoritàriament de fora d'Amposta i de les Terres de l'Ebre", perquè s'hi puguin instal·lar. "Tenim necessitat a Amposta. Hi ha empreses que s'hi volen ubicar i no troben lloc", ha remarcat Garcia, tot assegurant que l'objectiu final de l'operació és donar sortida a uns actius abandonats perquè creïn "valor afegit" i "riquesa al territori".

També l'alcalde d'Amposta, Adam Tomàs, reconeix que hi ha "mancança" d'instal·lacions per a petites empreses. Les naus de Tosses formaven un únic actiu bancari que el fons d'inversió volia vendre en bloc, i tot i que "feia temps que s'intentava comprar, no era fàcil adquirir-les totes". Es tracta de naus de dues plantes, de 500 metres quadrats cada planta. "Són naus bastant bones per posar-hi petits tallers, per exemple, de ferreteria. Alguns empresaris de la ciutat estan en sòl rústic i no poden créixer i ara podran anar al polígon, comprant o llogant les naus", ha destacat Tomàs.

El consistori s'ha compromès a facilitar els tràmits urbanístics necessaris per reactivar les instal·lacions. La construcció de les naus no es va acabar i requereixen el certificat de final d'obra. "Són temes urbanístics que han quedat penjats durant anys i cal fer quasi arqueologia urbanística", ha explicat l'alcalde.

Avui et destaquem
El més llegit