En marxa un pla per fomentar l'Economia Social a Sant Cugat

Totes les iniciatives que treballin per la millora social podran presentar-se al IV Concurs d'Economia Social de Sant Cugat, que preveu fer-se públic la setmana que ve

Joana Barbany i Susanna Tintoré durant la presentació | Cedida Joana Barbany i Susanna Tintoré durant la presentació | Cedida

Les empreses tradicionals de Sant Cugat podran incloure's al Pla Director d'Economia Social 2018-2020, presentat aquest dijous 15 de març per diversos membres de l'Ajuntament en un acte a l'Ateneu de la ciutat. La presentació ha volgut mostrar de forma general les directrius del nou pla, que inclou projectes des del marc de l'economia social, el tercer sector, les iniciatives d'innovació socioeconòmica, l'empresa social i altres iniciatives generadores d'impacte social.

La tinenta d'alcalde de Promoció Econòmica, Innovació i Govern Obert, Joana Barbany, ha destacat que el pla "encaixa molt amb el nostre pla d'actuació municipal pel desenvolupament de Sant Cugat" i que "des del 2012 vam començar a treballar en el tema de l'economia social", tot i que el text es va aprovar el 2016.

Es tracta d'una mesura que es regeix pels quatre principis bàsics de transversalitat, participació, sinergia i descentralització i que, en aquesta transversalitat s'ha d'incloure "un teixit empresarial de grans empreses" que, en paraules de Susanna Tintoré, Sots-Directora de Promoció Econòmica de l'Ajuntament, "té Sant Cugat, i pensem que també han de ser part d'aquest Pla".

D'altra banda, segons explicava Tintoré, la proposta d'actuació es basarà en sis línies estratègiques: la visibilització de l'economia social, el foment de la cooperació entre les organitzacions, la incentivació de la contractació, la dotació d'eines per professionalitzar el sector, el finançament d'aquest tipus d'economia i la creació de noves organitzacions i la retenció de les ja existents en aquest àmbit.

A més, a la presentació, la tècnica d'Economia Social de l'Ajuntament de Sant Cugat, Isabel Custodio, ha assegurat que la setmana vinent "esperem poder fer públic el IV concurs d'Economia Social de Sant Cugat", al qual animen a participar totes les entitats socials. També s'ha obert la participació a d'altres col·lectius i empreses, i Custodio ha assegurat que "l'única limitació és que treballin per la millora social". Aquelles entitats, col·lectius i empreses interessats podran presentar-se fins a principis de maig.

Més informació
Sant Cugat acull el congrés de dones emprenedores
Sant Cugat serà laboratori de proves de la tecnologia 5G
Sant Cugat és la ciutat catalana amb el preu de l'habitatge més car
Avui et destaquem
El més llegit