Endesa inverteix 50.000 euros a millorar la subestació de Susqueda

Les obres augmentaran la qualitat del servei a vuit municipis de Girona i beneficiarà unes 4.000 persones

Imatge de la subestació de Susqueda després de les reformes | ACN
Imatge de la subestació de Susqueda després de les reformes | ACN

Endesa ha invertit 50.000 euros a millorar tecnològicament la subestació de Susqueda, a Girona, amb l'objectiu d'augmentar la qualitat del servei a vuit municipis de la Selva i la Garrotxa, la qual cosa beneficiarà uns 4.000 clients.

L'actuació ha consistit en la substitució de la maniobra pneumàtica per la maniobra elèctrica en els seccionadors d'alta tensió del parc de 110 kV de la subestació, segons ha informat la companyia aquest divendres en un comunicat.

La maniobra elèctrica és molt més potent i la nova tecnologia permetrà maniobrar a distància, la qual cosa suposa una interacció en l'operativa superior i més rapidesa en el servei de la instal·lació.

En total, la reforma afectarà cinc municipis de la Selva (Amer, Anglès, la Cellera de Ter, Osor i Susqueda) i tres més de la Garrotxa (Les Planes d'Hostoles, Sant Aniol de Finestres i Sant Feliu de Pallerols). Aquesta reforma s'emmarca dins d'una important inversió que està fent la companyia elèctrica per modernitzar la seva xarxa i convertir-la en un sistema més autònom a partir de sistemes que permeten el control telemàtic.

Més informació
Endesa inverteix 2,6 MEUR a millorar la seva xarxa a Girona
Endesa inverteix 1,1 milions d’euros a la seu de Figueres
El benefici social de desmantellar una planta
Avui et destaquem
Comentaris