Esade estrena la Rambla de la Innovació, un espai pioner per aprendre i emprendre

L'escola de negocis ha invertit dos milions d'euros al campus de Sant Cugat per crear cinc laboratoris de suport a l'aprenentatge i l'emprenedoria

La Rambla de la Innovació d'Esade | Cedida La Rambla de la Innovació d'Esade | Cedida

L'escola de negocis Esade ha inaugurat una Rambla de la Innovació en el campus de Sant Cugat, un espai amb cinc laboratoris per crear un ecosistema innovador que transformi el model educatiu i la relació amb l'emprenedoria. "És la culminació del somni d'acostar l'emprenedoria als alumnes i reinventar el model pedagògic", ha detallat el degà d'Esade, Josep Franch, durant la inauguració de l'espai aquest dijous.

La universitat ha invertit dos milions d'euros a Sant Cugat per crear una àrea de 2.100 metres quadrats amb cinc laboratoris d'aprenentatge, que s'ubiquen al carrer principal del campus. Uns espais que serveixen per desenvolupar una idea, dissenyar el model de negoci, garantir la viabilitat en el mercat o fabricar els prototips d'una idea. Més de 75 professors, 2.500 estudiants de més d'un centenar de nacionalitats i mig miler d'empreses passaran per aquests espais.

Franch: "Volem tenir impacte en la societat, ser un lloc on surtin noves empreses i aventures emprenedores"

L'objectiu és "crear un ecosistema que faciliti als estudiants poder acostar-se a les empreses i que les empreses es puguin acostar al talent" a través d'una "experiència educativa singular, innovadora i transformadora". En definitiva, uns ambients on es puguin detectar reptes de la societat, plasmar-los en idees, crear els invents i anar al mercat per convertir-se en una start-up. "Volem tenir impacte en la societat, ser un lloc on surtin noves empreses i aventures emprenedores", ha explicat Franch.

La construcció de la Rambla de la Innovació forma part del projecte Student First, en el qual Esade té previst invertir deu milions d'euros a Sant Cugat per adaptar la universitat als nous mètodes pedagògics i a la revolució digital. Segons Josep Franch, el motiu d'haver escollit el campus de Sant Cugat per tirar endavant aquesta iniciativa és el fet de comptar amb centenars d'estudiants de diferents graus i màsters i la proximititat amb les empreses ubicades a Creápolis i que també podran utilitzar els laboratoris.

" A Sant Cugat, universitat, empresa i ciutat conflueixen en un entorn d'innovació que avui guanya un projecte més, la Rambla de la Innovació", ha celebrat l'alcaldessa Mercè Conesa, durant la inauguració de l'espai.

Els laboratoris

La Rambla de la Innovació compta amb cinc espais diferenciats, que van des del laboratori amb impressores 3D a un ambient per realitzar estudis de mercat i de comportament. Esade serà la primera escola de negocis d'Europa que comptarà amb un Fab Lab, laboratori obert de fabricació digital, dins de les seves instal·lacions i impulsa altres espais pioners a l'estat espanyol. "Abans no podíem fer aquí les nostres investigacions, amb aquest espai ja sí", ha explicat la professora Ana Valenzuela, que abans treballava a una universitat de Nova York. Tots els espais estan liderats per professors d'Esade, que guien alumnes i faciliten la relació amb les empreses.

  • Fusion Point: espai on els estudiants d'Esade podran treballar amb enginyers i dissenyadors per donar resposta a reptes i necessitats de la societat. Un espai de trobada multidisciplinar amb estudiants de diferents àrees i que servirà per donar forma a idees.
  • Fab Lab: laboratori obert a tots els santcugatencs en general dedicat a la fabricació digital, amb impressores 3D o talladores làser. El lloc pensat per construir els prototipis que sorgeixin de les idees treballades en altres laboratoris. Els Fab Lab són un model de laboratori nascut al Mit dels Estats Units i l'escola de negocis de Sant Cugat serà la primera d'Europa en disposar-ne.
  • Decision Lab: laboratori d'investigació acadèmica, el primer que té Esade arreu del món i el primer d'una escola de negocis a l'estat. Permet a professors i investigadors tirar endavant estudis sobre la gestió d'empreses, les conductes dels consumidors o l'anàlisi de la presa de decisions. Permet recollir dades quantitatives a través d'enquestes a estudiants i té àrees de debat.
  • EGarage: l'espai pensat perquè les idees dels estudiants es transformin en projecte viables. Un espai obert on fer presentacions, trobades, etc.
  • EWorks: és l'espai perquè els projectes ja dissenyats es transformin en start-ups. Projectes que s'han pensat al Fusion Point i que han fet el prototip al Fab Lab, poden acabar al EWorks per fer el salt definitiu en forma d'empresa.

En definitiva, la Rambla de la Innovació és un espai circular que permet a estudiants i emprenedors disposar de totes les eines i suports necessaris per tirar endavant les seves idees i projectes.

 

Avui et destaquem
El més llegit