L'estratègia de Mataró per reimpulsar el sector tèxtil

El projecte inclou una incubadora d'empreses al parc universitari TecnoCampus Mataró-Maresme

Reimagine Textile és un espai per a la innovació i la tecnologia |ACN Reimagine Textile és un espai per a la innovació i la tecnologia |ACN

Mataró ha dissenyat una estratègia per donar un nou impuls al tèxtil i mantenir la capacitat industrial de la comarca. Es tracta de Reimagine Textile, un projecte per reinventar el sector a partir de la innovació, la tecnologia i la sostenibilitat.

Amb seu al parc universitari TecnoCampus Mataró-Maresme, inclou la primera incubadora d'empreses especialitzada en el tèxtil i un laboratori de fabricació i prototipatge. La iniciativa també compta amb una acceleradora d'empreses i un servei d'assessorament tecnològic perquè les companyies puguin guanyar competitivitat en el mercat.

La inversió és de 100.000 euros en la incubadora i de 127.000 euros en el laboratori de fabricació digital.

Fabricació digital

El programa suma esforços del campus universitaris, de l'Ajuntament de Mataró i del centre tecnològic Eurecat. Les instal·lacions configuren un nou ecosistema d'innovació orientat a facilitar el desplegament de noves idees de negoci i a la consolidació d'empreses existents. Actualment, l'espai ja acull gairebé una trentena d'empreses emergents

El FabLAB, per exemple, ofereix als usuaris una àrea de tall i confecció i eines de fabricació digital, com sublimació, tall làser, brodadora i impressió 3D. Amb la incubadora també hi ha accés a serveis de mentoria especialitzada, formació, networking i oportunitats de finançament.

Redpanty i Infinite Athletic

Una de les empreses en procés de transformació és Redpanty, una companyia que fabrica productes reutilitzables per a la menstruació que treballa ara en el disseny de calces de tela d'absorció lleugera que substitueixi els salva eslips.

Una altra és Infinite Athletic, dedicat a la fabricació de calçat i roba tècnica esportiva 100% circular. Samarretes i sabatilles es fabriquen a partir del reciclatge de cordes de raquetes i pilotes de tenis.

Avui et destaquem
El més llegit