Una firma de Reus s'obre camí al Regne Unit

Etecnic participarà en la gestió de 500 punts de recàrrega per a vehicles elèctrics

Imatge de la City de Londres | iStock Imatge de la City de Londres | iStock

Etecnic, firma especialitzada en serveis d’enginyeria i consultoria per a la mobilitat elèctrica i sostenible aterra al Regne Unit. Fundada l’any 2010 i amb seu central a Reus (Baix Camp), la firma participarà en la gestió de 500 punts de recàrrega per a vehicles elèctrics a tot el territori britànic. La plataforma desenvolupada per Etecnic permetrà gestionar els cobraments dels serveis de recàrrega, controlar el manteniment dels punts i, a la vegada, reforçar altres serveis com la teleassistència o l’atenció al client.

“Dissenyem un software completament personalitzable a les necessitats dels operadors de punts de recàrrega per tal que tinguin en un sol lloc tota la informació que necessiten per gestionar el servei”, apunta Jorge Ríos, CEO de l’empresa reusenca. En paral·lel, Etecnic també lidera projectes de consultoria de mobilitat sostenible. “Ens hem fitxat amb el Regne Unit perquè és un país madur pel que fa a la mobilitat elèctrica i l’objectiu és ampliar la nostra presència en aquest mercat per continuar-hi creixent”, destaca Ríos.

En el procés d’expansió internacional, la companyia ja és present a Portugal, Polònia, Romania i Xile. Etecnic té una plantilla de 45 persones i va tancar els comptes de l’any 2022 amb una facturació de 4 milions d’euros, xifra que representa un increment d’un 73% en comparació amb l’exercici anterior. A finals del 2023, la previsió és superar els sis milions. 

Més informació
Nestlé renova la seva fàbrica de Reus
Del ‘Segway’ al patinet elèctric: un clar exemple d’assaig i error en mobilitat sostenible
El futur de la mobilitat sostenible arriba a València
Avui et destaquem
El més llegit