Les exportacions a Ponent, Pirineu i Aran es disparen

El sector de l'alimentació, begudes i tabac és el que més vendes genera a Ponent i l'Alt Pirineu

L'alimentació és un dels productes que més s'exporta a Lleida | ACN / Salvador Miret L'alimentació és un dels productes que més s'exporta a Lleida | ACN / Salvador Miret

Les exportacions a les comarques de Ponent, Alt Pirineu i Aran han crescut un 10,4% aquest primer trimestre de 2021. La xifra total ha arribat als 481,4 milions d'euros, segons les dades del Ministeri d'Indústria.

El sector de l'alimentació, begudes i tabac és el que més vendes ha generat amb un 57,8% del total i 278,1 milions de volum de negoci, assolint un creixement de l'11,8% durant els primers tres mesos de l'any. El segueix el sector dels béns d'equip, amb el 9,4% del total i una facturació de 45,5 milions, un 0,9% més.

I el creixement concentrat durant el mes de març encara ha estat més elevat. Les exportacions a les comarques de Ponent i Alt Pirineu han crescut un 36,5% respecte al març de 2020, amb una xifra de negoci de 194,9 milions d'euros. L'alimentació, les begudes i el tabac també lideren el volum de les vendes amb un 54,9% del total i 107,1 milions.

Avui et destaquem
El més llegit