Les exportacions de Ponent, Pirineus i Aran creixen tot i la pandèmia

Les exportacions del sector de l'alimentació i el tabac són les que més van créixer a la demarcació de Lleida

L'alimentació és un dels productes que més s'exporta a Lleida | ACN / Salvador Miret L'alimentació és un dels productes que més s'exporta a Lleida | ACN / Salvador Miret

Les exportacions de productes van créixer un 1,4% a les comarques de Ponent, el Pirineu i l'Aran durant l'any 2020 malgrat la pandèmia de la covid-19. Segons dades publicades pel Ministeri d'Indústria, amb 2.152 milions d'euros, la demarcació de Lleida és la que més creix al conjunt de Catalunya.

Un creixement en el context de la crisi del coronavirus, que contrasta amb la caiguda registrada a Catalunya. En el conjunt del país, les vendes internacionals van reduir-se un 10,3%, la pitjor caiguda des de 2009.

Més info: La covid-19 trenca amb 10 anys d'augment de les exportacions catalanes

Per sectors, el de l'alimentació, begudes i tabac és el que més vendes va registrar, amb 1.433 milions d'euros, un 7,5% més que el 2019. Representen el 66,6% del total de l'exportació lleidetana. A continuació, els béns d'equip van suposar 181,7 milions d'euros i, en aquest cas, van registrar una caiguda del 8,7%.

El conjunt de Catalunya va exportar productes per valor 65.161 milions d'euros el 2020. El pes de les vendes exteriors de la demarcació de Lleida és el 3,3% del total del país.

Avui et destaquem
El més llegit