La manca de sòl industrial, fre a la instal·lació de noves empreses a l'Anoia

La Unió Empresarial de l'Anoia reivindica la creació de més sol industrial a la Conca d'Òdena

Polígon Les Comes a l'Anoia | UEA Polígon Les Comes a l'Anoia | UEA

La Unió Empresarial de l'Anoia ha alertat que la falta de sol industrial a la comarca suposa un impediment per la instal·lació de noves empreses. En una trobada dels professionals immobiliaris es va posar de manifest "la necessitat d’impulsar polítiques per crear ocupació i incentivar que s’instal·lin empreses al territori".

Per això, reclamen a l'administració crear més sol industrial a la Conca d'Òdena per atreure noves inversions. "Actualment, no hi ha prou sòl disponible ni naus que s’adaptin a les necessitats de les empreses que volen ampliar les seves infraestructures o invertir al nostre territori", apunten en un comunicat.

La creació de més sol industrial consideren que generaria més activitat econòmica i serviria per crear més ocupació.

"Deteriorament" a Igualada

Una altra de les preocupacions dels professionals immobiliaris de la Unió Empresarial de l'Anoia fa referència al mercat de l'habitatge per la "manca" d'oferta de lloguer i de venda i "l'escassetat" d'habitatge de lloguer social.

Així, assenyalen la "necessitat imperiosa i urgent" d'augmentar el parc d'habitatge i d'afrontar una rehabilitació d'immobles en el nucli antic d'Igualada. Les empreses del sector consideren que el centre de la capital de l'Anoia està en "deteriorament".

Per tot plegat, aposten per fer “modificacions puntuals del planejament urbanístic" per donar resposta a les exigències puntuals de la ciutat. "Aquest fet ajudaria que un territori evolucionés sense impediments d’un pla urbanístic que pot durar anys i que paralitza el creixement d’una ciutat", reflexionen.

Avui et destaquem
El més llegit