FGC busca emprenedors per Espot i Port Ainé

L'empresa vol repetir l'experiència de La Molina per crear oportunitats de negoci de turisme, restauració i lloguer

L'estació d'esquí de Port Ainé L'estació d'esquí de Port Ainé

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), empresa pública que gestiona les estacions d'esquí Espot i Port Ainé, busca emprenedors que muntin negocis en aquestes estacions lleidatanes, una fórmula que ja funciona en unes altres del grup com La Molina (Girona), on hi ha unes 80 activitats privades de turisme, restauració i lloguer.

El president de FGC, Enric Ticó, ha anunciat que la companyia porta uns mesos treballant en un pla estratègic per veure com es pot imaginar el futur d'Espot i Port Ainé pensant en el manteniment de les dues estacions i en la detecció de nous negocis.

"Tenint en compte que és una companyia pública, garantim l'obertura i el tancament de l'estació, però per fer els negocis estem oberts a parlar amb qualsevol persona que tingui ganes de fer negoci amb nosaltres i d'arriscar amb nosaltres qualsevol nova actuació que es pugui fer", ha explicat.

Ticó ha recordat l'impacte econòmic de les dues estacions: segons un estudi de la Universitat Pompeu Fabra (UPF), arriben anualment 64,5 milions d'euros al territori a través de les estacions de muntanya i generen 586 llocs de treball.

Respecte a les inversions a curt termini, el president ha xifrat en 1,5 milions la prevista per la 2018 i ha anunciat la intenció de la companyia d'anar substituint els canons de neu per uns altres més eficients dels quals ha dit que són "fills del canvi climàtic.

Més informació
El negoci de la neu es fon
Avui et destaquem
El més llegit