La FOEG agraeix la solidaritat gironina

La patronal destaca la gran col·laboració desinteressada de les empreses del territori que cusen mascaretes o donen guants

Sanitaris a l'hospital Josep Trueta de Girona | ACN (A. Freixas) Sanitaris a l'hospital Josep Trueta de Girona | ACN (A. Freixas)

Les empreses de Girona estan contribuint amb accions solidàries i altruistes a ajudar a fer front al coronavirus. Moltes empreses s’han compromès a donar suport a mitigar un dels principals problemes que s’ha originat: l’escassetat de material sanitari i d’equips de protecció individual (EPI). “Estem molt satisfets de la resposta que hi ha hagut per part de les empreses. De la gran generositat i solidaritat que han demostrat tenir, malgrat les dificultats del moment”, destaca la FOEG. “Aquestes accions, moltes de les quals es fan des de l’anonimat, contribueixen a sumar recursos i posar-los a disposició del sistema sanitari. Hi ha hagut una gran resposta d’empreses que volen aportar el seu gra de sorra i ajudar en tot el que poden”, indica la patronal gironina.

Hi ha empreses que disposen de teixit per fer mascaretes i han contactat amb tallers perquè els puguin ajudar, ja que ells no tenen maquinària disponible. Hi ha empreses que al començament de la crisi ja van oferir guants i mànegues protectores a hospitals. Per exemple una amb fabricació adreçada a l’esport i amb taller propi i 30 màquines que pot fer entre 500 i 1.000 equips de protecció diaris.

Una altra empresa s'ha ofert per subministrar fundes de llit d’un sol ús i llençols de cotó. Una d’impressió tèxtil de gran format ha ofert tela de polièster que utilitzava per publicitat i decoració i també màquines de cosir. Altres s’han ofert per fer mascaretes, com una empresa tèxtil dedicada a la confecció de roba de llar que s'ha posat a disposició per cosir materials. També hi ha empreses que han ofert guants de làtex i altre tipus de material que s’ha demanat per fer front a l’emergència sanitària.  

 

 

Més informació
Acció empresarial per aconseguir mascaretes sanitàries a l'Anoia
Altruisme empresarial en temps difícils
Avui et destaquem
El més llegit