La Generalitat aporta 100.000 euros a una firma emergent de Tarragona

Succipro, nascuda a l'òrbita de la Universitat Rovira i Virgili, impulsa estudis sobre malalties metabòliques

Imatge de Tarragona | iStock Imatge de Tarragona | iStock

La Generalitat, a través d'ACCIÓ, ha fet una aportació de 100.000 euros a l'empresa emergent Succipro. Nascuda l'any 2022, a l'òrbita de la Universitat Rovira i Virgili, la firma de Tarragona impulsa investigacions sobre malalties com l'obesitat, la diabetis o la malaltia de Crohn.

L'aspecte innovador de Succipro és la seva línia de probiòtics que ajuda a millorar la qualitat de vida de les persones amb trastorns inflamatoris, entre altres problemàtiques. "Les investigacions demostren que podem minimitzar les inflamacions i millorar el metabolisme", apunta Isabel Huber, directora general i cofundadora de la firma.

En paral·lel, Succipro ha iniciat els treballs de desenvolupament d'altres productes farmacològics per reduir el succinat. La previsió de la companyia és engegar les proves amb humans l'any 2025. Segons dades d'ACCIÓ, a Catalunya, les firmes emergents tecnològiques que han rebut ajudes de la Generalitat han generat 500 llocs de treball i, a la vegada, han captat 33,5 milions d'euros d'inversió privada.

Més informació
Inversió de 50 MEUR a Tarragona
Iryo reforça la seva presència a Tarragona
L’Estat licita el manteniment de carreteres a Tarragona
Avui et destaquem
El més llegit