Girbau fa el salt a la Xina

El fabricant de maquinària de bugaderia de Vic s'associa amb una firma xinesa per entrar en aquest mercat

El fabricant català de maquinària de bugaderia Girbau ha constituït una joint venture amb l'empresa xinesa Shenguang, que opera en el mateix àmbit, per expandir-se al mercat xinès, on obrirà al juliol una nova planta.

L'acord preveu que Girbau controlarà la nova societat, que disposarà dels centres de producció i la xarxa comercial i de distribució del soci xinès, segons ha informat el grup català en un comunicat.

Un de les primeres actuacions que durà a terme la nova aliança serà la inauguració el pròxim juliol d'un centre de producció de més de 15.000 metres quadrats per a la fabricació de maquinària per a bugaderies.

En una primera fase, la planta continuarà amb la producció dels models actuals del soci xinès, però es durà a terme una inversió en R D per desenvolupar de forma progressiva una nova gamma de productes per al mercat xinès.

La consellera delegada de Girbau, Mercè Girbau, ha afirmat durant l'acte de firma de la joint venture a Xangai que "l'objectiu inicial és créixer amb fermesa en el mercat xinès".

"Teníem clar que precisàvem un soci al país si desitjàvem introduir-nos amb força en el gegant asiàtic. Un cop aconseguim una bona quota de mercat a la Xina, no descartem la comercialització en altres mercats emergents del producte fabricat a Xangai", ha assegurat.

Amb aquesta operació, els 150 treballadors de Shenguang se sumaran a l'equip Girbau, que ja compta amb uns mil empleats a tot el món.

El centre de producció de Shenguang se sumarà als tres centres de producció que Girbau té a Vic i al que té a França.

Amb 55 anys d'experiència, Girbau es dedica a la fabricació de maquinària per a bugaderies de qualsevol dimensió que instal·la en negocis de tota mena com hotels, hospitals, restaurants o càmpings.

Amb quatre centres de producció propis, disposa de filials a Alemanya, l'Argentina, Austràlia, el Brasil, Cuba, Unió dels Emirats Àrabs, Espanya, Estats Units, França, Itàlia, Mèxic, Portugal, Regne Unit, República Dominicana i la Xina, així com una xarxa de distribuïdors i servei tècnic en uns 100 països del món.

Avui et destaquem
El més llegit