Girona vol ampliar el mercat d'Algèria

La Cambra de Comerç de Girona estudia possibles col·laboracions amb la corporació cameral del territori del nord d'Àfrica

La Cambra de Comerç de Girona
La Cambra de Comerç de Girona

El mercat d’Algèria representa poc més de l’1% de l’exportació de Girona, tot i que hi ha hagut un creixement del 33% de l’any 2015 al 2016. És per això que el president de la Cambra de Comerç de Girona, Domènec Espadalé, i el vicepresident, Joaquim Caula, s’han reunit amb el president de la Cambra de Comerç de Mina-Relizane, Mohamed Zerrouki.

L’objectiu de la trobada és estudiar el possible partenariat industrial o la subcontractació entre companyies dels dos territoris, segons ha informat l’entitat en un comunicat. Per això, està previst que una delegació d’empresaris algerians visitin Girona el primer trimestre del 2018.

IMG 8670

Les empreses gironines exporten a Algèria productes farmacèutics (un 26%), maquinària (19%), productes agroalimentaris (11%), manufactures del metall (8%) i productes químics (7%). Les exportacions al territori del nord d’Àfrica tenen un valor de 52 milions d’euros.

Les importacions també tenen una tendència positiva, encara que són poc significatives, prop d’un milió d’euros. La majoria, el 85%, se centren en aparells mecànics.

Més informació
La indústria gironina es recupera a més bon ritme que la catalana
L'economia gironina està de moda: més exportacions i més turistes el 2015
El 70% de les empreses gironines milloren resultats, exportacions i plantilla
Avui et destaquem
Comentaris