El grup garrotxí Noel opta als fons europeus amb un pla d'inversió de 300 milions d'euros

El grup alimentari representa el 16% del PIB de la Garrotxa

Planta de Noel Alimentaria a Sant Joan les Fonts | Cedida Planta de Noel Alimentaria a Sant Joan les Fonts | Cedida

El grup d'alimentació Noel, amb seu a Sant Joan les Fonts (Garrotxa), opta als fons europeus Next Generatiu amb un pla d'inversió que suma 300 milions d'euros i que preveu crear fins a 400 llocs de treball directes. Aquest pla estratègic, que la companyia ja ha presentat al Ministeri i a la Generalitat, incideix en tota la cadena de valor (des de la matèria prima fins al consumidor final).

Inclou inversions, per exemple, per aplicar tecnologies de producció més eficients, impulsar un model d'indústria 4.0 o crear noves línies de productes saludables. El director general de Noel, Joan Boix, subratlla que el pla s'alinea al 100% amb l'estratègia europea que busca "anar cap a una indústria alimentària més justa, saludable i sostenible".

Amb seu a Sant Joan les Fonts, la càrnia Noel està especialitzada en la producció i distribució de pernil cuit i curat, embotits i carns fresques. La companyia familiar, que ja arriba a la quarta generació, té onze plantes de producció i activitat a més de 60 països.

Impacte directe a la Garrotxa

La companyia destaca que el pla d'inversió tindrà "un impacte directe a la Garrotxa", on l'activitat de Noel ja suposa aproximadament el 16% del PIB de la comarca. El grup alimentari preveu crear 400 nous llocs de treball directes, "potenciant la contractació de joves per donar resposta a l'alta taxa d'atur juvenil i per seguir amb l'aposta de Noel per a aquest col·lectiu".

Noel va tancar el 2019 –les últimes dades disponibles- facturant 301 milions d'euros i amb una plantilla mitjana de 1.380 treballadors.

Avui et destaquem
El més llegit