CA | ES

Hard Rock, únic inversor per desenvolupar BCN World

El grup nord-americà aporta una fiança de tres milions per participar en el concurs

Imatge virtual de com seria el nou Barcelona World Imatge virtual de com seria el nou Barcelona World

Hard Rock Internacional ha presentat la seva proposta per desenvolupar el Centre Recreatiu i Turístic (CRT) de Vila-seca i Salou (Tarragona) -conegut inicialment com BCN World-, ha informat la companyia aquest divendres en un comunicat.

La Generalitat ha afirmat que Hard Rock és l'únic operador que ha presentat la seva oferta, després que la mesa de contractació hagi obert a les 14.30 hores d'aquest divendres el Sobre A, amb la documentació que ara ha d'analitzar la taula de valoració.

Aquest sobre inclou la documentació referent a la identificació i representació de l'empresa, certificats de falta d'antecedents penals, compliment de la normativa en matèria de prevenció de blanqueig de capitals i del finançament del terrorisme, garanties personals dels accionistes i directius, estructura corporativa de la societat, i l'acreditació que està al corrent en el pagament de les obligacions tributàries.

El grup nord-americà s'ha compromès econòmicament amb dues garanties: la primera la va dipositar a favor de l'Incasòl de la Generalitat per un import de 2,5 milions d'euros el juliol passat per disposar d'accés als terrenys, i ara ha aportat una nova fiança de tres milions per participar en el concurs.

El dilluns 10 de juliol la taula de valoració obrirà el Sobre B, en el qual s'inclouran els detalls de l'oferta, com la proposta arquitectònica, l'estudi econòmic financer i l'operativa del complex una vegada obri les portes, entre d'altres, i la taula de contractació emetrà un informe en el termini de 45 dies hàbils a partir d'aquest divendres.

El grup nord-americà Hard Rock ha assenyalat que ha presentat unes propostes per desenvolupar "un centre únic d'oci i entreteniment de classe mundial a Tarragona".

Ha afegit que aportarà "milers de nous llocs de treball", una important inversió estrangera i milions d'euros en nous ingressos, i ha confiat de treballar amb la Generalitat durant tot el procés d'execució.

Tres operadors preseleccionats

Al juliol de l'any passat, Hard Rock, Melco i Grup Peralada van aportar una garantia de 2,5 milions d'euros cadascun com a inversors preseleccionats.

Inicialment, Hard Rock tenia previst presentar-se juntament amb el grup xinès Melco, amb una llicència de casino cadascuna, mentre que Grup Peralada plantejava presentar-se amb Genting, amb opció a una sola llicència.

Detalls

El vicepresident de la Generalitat, Oriol Junqueras, va explicar els detalls del macrocomplex d'oci de Tarragona fa just un any, el 30 de juny de l'any passat, quan també es va aprovar inicialment el Pla Director Urbanístic (PDU) de reordenació d'aquesta zona per iniciar els tràmits.

El termini inicial per presentar les ofertes finalitzava el 31 de març, però el Govern el va ampliar fins a aquest divendres, la qual cosa impedeix complir amb les previsions de començar les obres aquest estiu, com va anunciar llavors Junqueras.

El complex hereu de BCN World situat al costat de PortAventura World, preveu una

 

Avui et destaquem
El més llegit