Unitat amb el hub de les Tres Xemeneies per reflotar el Besòs

L’aprovació del PDU dona el tret de sortida per completar el Catalunya Media City el 2030

Representants del Govern i els Ajuntaments des de les Tres Xemeneies de Sant Adrià de Besòs | ACN Representants del Govern i els Ajuntaments des de les Tres Xemeneies de Sant Adrià de Besòs | ACN

El Catalunya Media City, el projecte del hub audiovisual de les Tres Xemeneies, pot començar a passar de les paraules als fets a partir de la setmana vinent, quan els ajuntaments de Sant Adrià de Besòs, dilluns, i Badalona, dimarts, aprovin el Pla Director Urbanístic (PDU) del sector.

Les administracions implicades han fet aquest divendres un acte conjunt per mostrar unitat al voltant de les Tres Xemeneies i presentar el projecte com el gran motor transformador econòmic i social de la pròxima dècada a Catalunya. Per al territori, la iniciativa vol ser també un pas definitiu per erradicar vulnerabilitats a l’extrem nord de Barcelona i fer reflotar econòmicament les ciutats del Besòs. Segons el Govern, el hub podria ser una realitat el 2030.

Més info: Què serà el Catalunya Media City? Innovació a un entorn vintage

La inversió total perquè el centre comenci a caminar és d’uns 400 milions d’euros, que haurien de ser aportats a parts iguals entre la Generalitat, l’Estat (que hi hauria d’invertir els fons Next Generation de la Unió Europea) i els operadors privats.

Avui et destaquem
El més llegit