'Idees Madures' atén 700 persones en 10 anys

El programa de Barcelona Activa promou l’autoocupació de les persones de mitjana edat

Les persones de més de 40 anys són les que pateixen més atur| iStock Les persones de més de 40 anys són les que pateixen més atur| iStock

Més de 150 persones emprenedores de més de 40 anys s’han reunit al Canòdrom de la Meridiana per celebrar la jornada anual d’Idees Madures, segons Barcelona Activa. Aquest programa de foment de l’autoocupació per a persones de mitjana edat fa 20 anys que es va posar en marxa i en la darrera dècada hi han participat més de 700 persones amb una mitjana d’edat de 49 anys.

Maria José Blanco, responsable de programes d’emprenedoria de Barcelona Activa, destaca que “l’atenció a aquest col·lectiu de persones és prioritària perquè moltes ho viuen com una última oportunitat per aconseguir tenir èxit en la seva vida professional”. Per aquests motiu, Blanco considera que “és clau celebrar una sessió anual per escoltar i fer interactuar les persones que obren startups, i tenir en compte aspectes socioeconòmics així com els canvis generacionals i els hàbits de vida de les persones, que no són els mateixos especialment per a les persones de voltants de 50 anys”.

Més info: Barcelona Activa ajuda a crear 22.300 empreses en 30 anys

Aquest any, la jornada anual d’Idees Madures compta amb diverses xerrades i una taula rodona on han participat Mercedes Martínez Villar, fundadora i CEO de Dothegap; Guiomar Miralles, fundadora i CEO de Kilka Kids; Josep Oriol Ribó, fundador i CEO de Livestock Technical Consulting; i Urs Rothmay, director de Founder Institut; que van han compartit amb el públic les seves experiències en iniciar-se en l’emprenedoria.

Les persones de mitjana edat, el col·lectiu amb més atur

Segons dades de Barcelona Activa, els majors de 40 anys són els que pateixen més atur a la ciutat. Malgrat que des de 2010 la taxa de desocupació en aquest col·lectiu s'ha reduït un 9,5%, hi ha 22.066 persones que fa més d'un any que no treballen. És per aquest motiu que des de Barcelona Activa es treballa per donar un nou impuls a Idees Madures.

Cartell promocional d''Idees Madures'

Cartell promocional d''Idees Madures' | Barcelona Activa

Les persones que hi participen reben assessorament en la confecció del pla d’empresa i suport durant tot el procés. En aquest projecte concret la majoria dels usuaris o bé vénen del món empresarial, han agafat una idea i se l’han fet seva, ja que sovint tenen anys d’experiència en un sector; o bé volen començar de zero amb un projecte nou i ho emprenen com a un repte personal i professional.

Més informació
Barcelona Activa s'endú tres startups al Japó
Barcelona Activa pagarà mínim 1.000 euros
Les empreses de Barcelona Activa generaran 3.000 llocs de feina
Avui et destaquem
El més llegit