Inbrooll i Nanfang produiran bombes industrials a Aiguaviva

L'empresa gironina i la xinesa s'uneixen en una nova societat i inverteixen 1,5 milions d'euros en una nova planta

L'empresa gironina Inbrooll Industries i la xinesa Nanfang Pump Industry s'han aliat per crear una nova societat, Hydroo Pump Industries, que produirà i comercialitzarà a Aiguaviva (Gironès) bombes centrífugues industrials destinades al mercat europeu. Les dues empreses han invertit inicialment 1,5 milions d'euros en la construcció de la planta productiva, un banc d'assaigs, un magatzem de producte acabat, un centre de recerca i desenvolupament i un de formació de clients. El projecte d'aliança d'empreses ha comptat el suport de l'àrea d'atracció estrangeres d'Acció, l'agència per a la competitivitat de l'empresa catalana de la Generalitat.

La d'Aiguaviva serà la primera filial a Europa del grup Nanfang, que ja té presència als Emirats Àrabs, Rússia, l'Índia, els Estats Units i també a diversos països asiàtics. La planta d'Aiguaviva és l'única fora del territori xinès que combina accions comercials i productives.

El responsable de màrqueting d'Hydroo, Miquel Coma, explica que la fundació d'aquesta nova societat beneficia tant l'empresa catalana com la xinesa. "Inbrooll ha consolidat el seu projecte industrial a Catalunya i, alhora, ha facilitat la implantació del grup industrial Nanfang a Europa". Segons detallen en un comunicat, la nova societat neix amb un triple objectiu: definir i executar una estratègia de màrqueting per als mercats europeus, crear una planta productiva a Aiguaviva, i obrir un centre d'R D amb professionals especialitzats en el disseny hidràulic i mecànic.

La nova companyia compta actualment amb nou treballadors, que s'incrementaran fins a 12 al llarg de l'any. Tot i que el pla de negoci d'Hydroo ha començat recentment, per al 2020 l'empresa preveu assolir una facturació consolidada de 12 milions d'euros anuals. Prop d'un 85% dels beneficis s'obtindran amb l'exportació a altres països europeus.

Hydroo ja ha tancat acords de distribució al Regne Unit, Benelux, Polònia, Grècia i Espanya. Aquest 2015 està previst establir-ne cinc més a altres països europeus. En una segon fase, l'objectiu és fer arribar els seus productes als països del nord d'Àfrica, Rússia i l'Amèrica Llatina.

El gegant xinès
La companyia xinesa Nanfang, amb seus a Hangzhou i Singapur, té sis plantes productives a les províncies xineses de Zhejiang i Hunan on ocupen una superfície de més de 500.000 metres quadrats. Es tracta d'un dels majors fabricants de bombes centrífugues de la Xina i cotitza a la borsa de Shenzhen. Nanfang col·labora amb les principals universitats xineses com la Universitat de Zhejiang, de la qual n'és centre col·laborador.
Avui et destaquem
El més llegit