Indemnitzacions de fins a 109 MEUR per les gelades a Catalunya

L'impacte econòmic és similar al de les darreres sequeres però en aquest cas els danys es van registrar en només tres nits

Reg d'aspersió en funcionament en una finca de fruita dolça de Corbins | ACN Reg d'aspersió en funcionament en una finca de fruita dolça de Corbins | ACN

La companyia estatal d'assegurances agràries, Agroseguro, preveu indemnitzacions de fins a 109 milions d'euros a Catalunya per les gelades de principis d'abril. És la xifra més alta dels 244 milions d'euros que estima pagar al conjunt de l'Estat espanyol per aquest episodi de fred en qüestió.

Es tracta del sinistre més greu de la història d'aquesta assegurança agrària i l'impacte econòmic s'assimila al de les darreres sequeres que ha patit la península, tot i que en aquest cas, els danys es van registrar en només tres nits de gelada. L'estimació dels danys per aquest fenomen meteorològic supera en un 30% el total d'indemnitzacions abonades als agricultors en tot el 2021.

Segons Agroseguro, la magnitud del sinistre ha requerit la mobilització d'una bona part de la xarxa pericial per tal d'agilitzar els treballs de taxació. Actualment, les valoracions s'estan fent a través de més de 250 tècnics que presten servei a l'asseguradora estatal a totes les zones sinistrades.

 

Avui et destaquem
El més llegit