Neix InnoBA, un paraigua de projectes d'economia social

El nou equipament situat al 22@ dinamitzarà entre 15 i 20 projectes a través de la seva incubadora, la InnoBAdora

Ada Colau, a la presentació d'InnoBA Ada Colau, a la presentació d'InnoBA

Barcelona estrena centre d'innovació socioeconòmica per acompanyar projectes socials i empresarials basats en l'economia social i solidària (ESS). El projecte, anomenat InnoBA, se situa al recinte de Can Jumandreu, al 22@, i s'emmarca en l'aposta municipal per impulsar l'ESS. En aquest sentit, l'alcaldessa Ada Colau ha destacat durant l'acte de presentació del servei "la necessitat de generar un model més just i redistributiu que lluiti contra la desigualtat i la precarització". 

Més info: El 22@ està de moda

Per aconseguir-ho, l'InnoBA inclourà una incubadora que farà de paraigua a entre 15 i 20 iniciatives, la InnoBAdora, i un servei de landing per a projectes empresarials amb impacte social i vocació transformadora. Alhora, també s'han ideat espais de promoció a altres països per les empreses que s'hi instal·lin i es facilitarà que les companyies barcelonines puguin explorar altres mercats.

Les primeres nou empreses a allotjar-s'hi seran cooperatives, associacions i projectes de diferent naturalesa i sectors, entre els quals es troba el supermercat cooperatiu FoodCoopBCN, la videoteca educativa Film Club, i l'agència de viatges sostenible i de turisme responsable Ethnic (Aethnic).

El nou centre se situa en un espai compartit amb la Universitat de Barcelona, amb l'objectiu de potenciar les relacions amb el món universitari i de la recerca aplicada, i també ha iniciat acords de treball amb la Universitat Oberta de Catalunya i amb el seu grup de recerca Dimmons per acollir l'oficina del SharingCities Summit.

Més informació
HP lloga un edifici al 22@
Criteo també es muda al 22@
El 22@ acull sis noves empreses
Avui et destaquem
El més llegit