Inversió milionària al Port Ginesta de Sitges

L'objectiu de Port Ginesta SA és avançar en la sostenibilitat i millorar la competitivitat del port esportiu més gran de l'Estat

El Port Ginesta, a Sitges | Cedida El Port Ginesta, a Sitges | Cedida

El Port Ginesta, ubicat a Sitges, rebrà una injecció de milions d'euros per millorar les instal·lacions. Port Ginesta SA, concessionària de la infraestructura pels pròxims 12 anys, invertirà 10 milions d'euros en un pla de millores per augmentar la competitivitat del port esportiu més gran de tot l'Estat. Els objectius són contribuir a generar riquesa pel seu entorn, consolidar l'espai com una referència a l'Europa mediterrània i avançar cap a la sostenibilitat.

Sobre la rellevància del Port Ginesta en el Mediterrani, cal destacar que acull les prinicipals bases de proves de Beneteau, líder mundial en la construcció d'embarcacions d'oci, i Lagoon, líder global en la producció de catamarans. Els deu milions d'euros d'inversió es repartiran en els pròxims anys i revertiran en la Generalitat quan acabi la concessió. 

El port compta amb 1.400 amarratges, 120 locals comercials i industrials nàutics i una vuitantena d'habitatges. Port Ginesta SA dona feina a 500 treballadors de manera directa i uns 1.000 de manera indirecta.

Sostenibilitat al Port Ginesta

Una de les finalitats de la inversió és avançar cap al compliment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible, passant cap a la reducció de l'emissió de gasos contaminants i la millora de l'eficiència energètica i la gestió de recursos. Així, es canviarà tota la il·luminació per una tecnologia led i es substituiran les torres actuals per unes de plàstic injectat reciclat provinent de taps de botelles recollides a la platja.

D'altra banda, es renovaran les façanes dels edificis amb pintura absorbent de CO2 i s'instal·laran dues plantes de generació d'energia fotovoltaica. 

Avui et destaquem
El més llegit