Objectiu: crear 100.000 llocs de feina en 10 anys a Barcelona

L'Ajuntament preveu impulsar 20 projectes clau per aconseguir la generació d'ocupació

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, inaugura les jornades Barcelona React | Europa Press L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, inaugura les jornades Barcelona React | Europa Press

Com ha de ser la reactivació econòmica després de la crisi de la covid-19? És el tema estrella dels debats econòmics des que va començar el confinament i es preveia la recessió que ha acabat arribant. Barcelona ho analitza a les jornades React, que han començat aquest dimarts. A la inauguració hi han intervingut l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i el primer tinent d'alcalde, Jaume Collboni, que ha anunciat que l'Ajuntament té previst impulsar 20 projectes de sis àrees diferents amb l'objectiu de generar 100.000 nous llocs de feina en els propers 10 anys. 

Tot això ha d'anar acompanyat d'un canvi de model econòmic, segons ha dit Collboni, per deixar enrere "l'especulació descontrolada" i per fer una aposta per un creixement inclusiu i equitatiu basat en la sostenibilitat. "Barcelona React és una oportunitat per impulsar una ciutat que vol liderar les respostes en l'època postpandèmica. Barcelona té una capacitat de resistir i superar les adversitats i de treballar per construir un futur millor per a tots i totes", ha dit Colau.   

El format de les jornades, que s'allarguen fins a divendres, és híbrid i se celebren al Disseny Hub de la plaça de les Glòries. També hi ha previstes activitats a l'aire lliure a diversos punts de la ciutat. "Tenim talent, la capacitat d'innovar i la connectivitat global per fer-ho possible, així com l'ambició i la vocació", ha indicat Collboni. 

Els 20 projectes que Barcelona impulsarà s'engloben en la mobilitat urbana, l'economia blava, les indústries creatives i les polítiques d'innovació. Els resultats dels diversos debats serviran per redactar un manifest que es convertirà en el full de ruta de Barcelona. Diversos exalcaldes de la ciutat, com Xavier Trias, Jordi Hereu, Joan Clos i Narcís Serra han acudit a la inauguració.   

Més informació
La recuperació econòmica, un plat a foc lent
El moment de la reactivació
Avui et destaquem
El més llegit