Kyoto, finestra de l'Smart City Expo de Barcelona a l'Àsia

La ciutat nipona inaugura la segona edició sucursal del saló de les ciutats intel·ligents

La ciutat japonesa de Kyoto ha inaugurat aquest dimecres el fòrum Smart City Expo 2015, esdeveniment convertit en la sucursal a l'Àsia de l'Smart City Expo World Congress de Barcelona i que aquest any ha crescut significativament, segons els organitzadors.

L'esdeveniment, que ha arrencat al Centre Internacional de Conferències de Kyoto (on es va signar el 1992 el protocol de Kyoto) amb un simposi sobre la matèria, espera la visita d'unes 5.000 persones fins que acabi el pròxim 22 de maig, més del doble que en la seva primera edició de l'any passat.

La cita, coorganitzada per la Fira de Barcelona, l'Oficina Econòmica i Comercial d'Espanya al Japó i la prefectura de Kyoto, compta a més amb la presència de totes les empreses japoneses que tenen projectes "smart" a Espanya, com Fujitsu o Mitsubishi.

L'Smart City Expo de Kyoto va néixer amb intenció de promocionar també al continent asiàtic els èxits en eficiència energètica i mediambiental fruit d'investigacions realitzades en universitats i centres tecnològics que cada any exhibeix la mostra de Barcelona.

A més d'Espanya i Japó, participen aquest any en la trobada, patrocinada per ICEX Espanya Exportació i Inversions i l'Ajuntament de Màlaga, 10 països més, entre ells Indonèsia, l'Índia, Colòmbia, EUA, Corea del Sud, la Xina i Mèxic.

En la inauguració hi han intervingut Jerry Hultin, president de l'Smart City Expo World Congress; l'ambaixador d'Espanya al Japó, Gonzalo de Benito; l'alcalde de Kyoto, Daisaku Kadokawa; el vicegovernador de la prefectura, Akimasa Yamashita, i el president del comitè organitzador d'aquesta fira, Shigehiko Hattori.
Avui et destaquem
El més llegit