L'Alstom de Santa Perpètua fabricarà el Metro de Lima

La planta produirà vint trens per la Línia 1 del suburbà de la capital del Perú

La planta d'Alstom de Santa Perpètua de Mogoda (Vallès Occidental) fabricarà vint trens per la Línia 1 del Metro de Lima, a Perú. El contracte firmat amb Graña y Montero Ferrovías està valorat en uns 200 milions d'euros, segons ha informat a través d'un comunicat la multinacional dedicada al transport ferroviari. La planta vallesana s'encarregarà del disseny, la fabricació i la posada en marxa dels combois. L'entrega es completarà l'any 2019.

La Línia 1 del Metro de Lima compta amb 34 km d'extensió i disposa de 26 estacions. Hi circulen uns 320.000 passatgers diaris. Els trens que fabricarà Alstom són del tipus Metropolis, una evolució de la Serie 9000 del Metro de Barcelona.

El contracte inclou també la fabricació d'uns cotxes addicionals. Amb la posada en marxa d'aquesta vintena de trens, la Línia multiplicarà la capacitat de transport i passarà dels actuals 20.000 als 48.000 passatgers per hora. La línia travessa la ciutat de nord a sud, des de Villa El Salvador fins a San Juan de Lurigancho.

Els trens estaran equipats amb aire condicionat, sistemes d'informació pels passatgers i seients per persones amb mobilitat reduïda. Són trens del tipus Metropolis, una evolució de la Serie 9000 del Metro de Barcelona, que també es va desenvolupar a Santa Perpètua. De fet, la línia automàtica del Metro de Barcelona serà la referència tecnològica per a la fabricació del Metro de Lima.
Avui et destaquem
El més llegit