L'Anoia celebra el seu 15è sopar empresarial amb més de 350 assistents

Les firmes Trilogi, ABC Leather, Ocisport, Miquel y Costas i Fira d'Igualada, premis UEA 2015

Sota el lema "Som Empresa, som futur", una nodrida representació del món empresarial i institucional de l'Anoia s'ha reunit al Campus Universitari d'Igualada per celebrar el sopar que anualment organitza la Unió Empresarial de l'Anoia. Pel president de l'UEA, Blai Paco, "és l'oportunitat per retre homenatge aquells empresaris que han fet possible el canvi i han hagut de superar la dura travessa que ha viscut la comarca els darrers anys".

A la cita, que arriba ja a la quinzena edició, han assistit 350 empresaris, emprenedors i directius del territori, a més d'autoritats com el conseller d'Empresa i Ocupació Felip Puig, el secretari d'Universitats i Recerca Antoni Castellà i l'alcalde d'Igualada Marc Castells. L'economista Xavier Sala-i-Martín ha estat l'encarregat de la conferència acadèmica de l'acte que enguany ha girat entorn la importància de la creativitat com a motor de la innovació i la competitivitat.

Una nit de celebració però també de reivindicacions
El president de la UEA, Blai Paco, ha aprofitat la cita per reivindicar el teixit industrial de la comarca que, més enllà de la pell i de la moda, ha de guanyar notorietat en sectors com la salut, el paper, les arts gràfiques, el packaging, el metall o l'alimentació. Paco ha demanat polítiques més actives per formar gent a l'atur a la comarca i evitar que marxin a Barcelona, així com una millora en telecomunicacions i infraestructures, una demanda reiterada de la patronal anoienca.

"No ens sentim ben tractats com a territori, tant a prop de Barcelona i tant lluny, amb un desequilibri territorial que ens afecta dolorosament" ha afirmat el president de la UEA. Per Paco "cal un treball rigorós i sistemàtic per generar notorietat i, per això, cal implicació empresarial i també institucional".

Per la seva banda, l'alcalde d'Igualada Marc Castells ha volgut remarcar el simbolisme de l'emplaçament del sopar: el nou Campus Universitari d'Igualada que tot just acaba de cloure el seu primer curs. Castells ha assenyalat la rellevància de la universitat com a centre de coneixement i infraestructura de formació, innovació i coneixement cabdal per la ciutat i pel teixit empresarial.

El conseller d'Empresa i Ocupació, Felip Puig, ha tancat la part institucional de l'acte tot destacant la importància de la llei de simplificació administrativa, el paper imprescindible de la indústria en la cohesió social i, per últim, la necessitat de que la iniciativa privada i pública vagin de la mà. El paper del Govern, ha dit, és "ajudar la iniciativa privada i no pas intentar substituir-la".

Els guardonats dels Premis UEA d'enguany
Durant el Sopar empresarial s'han lliurat els premis UEA amb els quals la patronal anoienca reconeix anualment empreses de la comarca en diferents categories. El premi TIC ANOIA se l'ha endut Trilogi, especialitzada en solucions tecnològiques de comerç electrònic i pionera en aquest àmbit a la Xina, que té a Igualada la seva seu central i el seu centre de producció.

El premi a la capacitat innovadora ha anat a parar a l'empresa química ABC Leather, per la seva aposta en R D I i el seu model basat en la sostenibilitat mediambiental. Ocisport Serveis Esportius ha estat distingida com a referència en l'organització, gestió i dinamització d'esdeveniments esportius arreu del país i la promoció d'esports minoritaris. Fira d'Igualada ha rebut el premi a l'institució pels seus més de 60 anys d'experiència organitzant fires i per la seva aposta en la creació de noves fires vinculades a sectors punters de la comarca com la recent i exitosa fira tèxtil BSTIM.

El Premi UEA a la trajectòria empresarial se l'ha endut la paperera Grupo Miquel y Costas que remunta a principis del segle XVIII i és una empresa de referència internacional al sector paperer amb 13 filials. El jurat, format pels membres de la Junta de la UEA, han fet una menció especial a la trajectòria professional de l'igualadí Lluís Soriano dedicat fa més de 20 anys al disseny d'interiors i els projectes d'arquitectura i enginyeria.

L'acte ha finalitzat amb un sopar durant el qual els assistents han pogut intercanviar experiències i fer networking.
Avui et destaquem
El més llegit