L'Erasmus s'interessa per l'aposta pel vehicle elèctric de Santa Perpètua

Un grup de joves grecs visiten el Centre de Recursos del Vehicle Elèctric de la població de la Riera de Caldes

El programa d'intercanvis d'esduiants internacional Erasmus s'ha fixat en l'aposta de Santa Perpètua pel vehicle elèctric. El programa s'ha interessat per la introducció de nous continguts de formació sobre el cotxe elèctric en dos Graus Mitjans de formaicó professional i també per la competició Electrocat.

En aquest marc, grup de joves de 17 i 18 anys de Tessalònica han passat tres hores rebent informació i assessorament sobre el projecte de vehicle elèctric que es desenvolupa a la Riera de Caldes i que lidera l'Ajuntament de Santa Perpètua. Aquest grup d'estudiants de formació professional d'automoció realitzant un intercanvi a través d'un projecte europeu anomenat Erasmus . Aquest programa contribueix a l'Estratègia Europea 2020 per al creixement, l'ocupació, la justícia social i la inclusió. I en concret aquests intercanvis formatius desenvolupen la cooperació europea en l'àmbit de la formació.

Erasmus cerca millorar el nivell de competències professionals i aptituds dels joves, potenciar la dimensió internacional de les activitats juvenils, promoure la mobilitat i la cooperació entre els països que participen en els projectes.

En la visita que realitza aquest grup de joves, Santa Perpètua ha estat triada com a municipi pioner en el desenvolupament d'accions de suport a la formació professional, tant dels joves com dels seus professors.

Dues iniciatives exemplars
Les dues experiències objecte de ser considerades com bones pràctiques per altres països europeus han estat, per una part, la introducció de nous continguts de formació sobre vehicle elèctric en dos Graus Mitjans el d'Instal·lacions elèctriques i automàtiques i en el d'Electromecànica de vehicles. En el primer dels dos Graus la modificació dels continguts suposa introduir formació de vehicle elèctric de 44h. En el segon dels Graus la nova formació és de 132 hores.

L'Institut Estela Ibèrica de Santa Perpètua ja està impartint aquesta formació de vehicle elèctric des del curs passat i es realitza en les instal·lacions del Creve. Per una altra part, el professorat també ha participat en les accions formatives que cada any es fan, també al Creve, per professors de tot Catalunya.

La segona bona pràctica, en la qual el municipi és pioner, és en la realització de la competició Electrocat, mitjançant la qual durant tot el curs els alumnes d'automoció del Grau Superior de F.P construeixen un prototip de vehicle elèctric i al mes de juny realitzen una cursa on competeixen en diferents proves.

Aquesta visita ha obert les portes a què Ajuntament de Santa Perpètua participi durant els pròxims anys en aquest programa Erasmus , en ser un municipi impulsor d'innovació i de nous continguts en la formació professional.
Avui et destaquem
El més llegit