L'èxit dels '5.000 km Electric Experiences'

Junt amb el de Barcelona, Santa Perpètua de Mogoda és l'únic consistori que participa en la fira del vehicle elèctric

L'Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda hi participa aquest divendres en l'Expoelèctric per explicar el projecte 5.000 km Electric Experiences de la Riera de Caldes, una experiència pionera a l'Estat espanyol que està tenint molt d'èxit de participació. El passat juliol, el consistori –amb la col·laboració de concessionaris i botigues especialitzades del municipi i l'entorn- va començar a cedir gratuïtament una àmplia gamma de vehicles elèctrics (cotxes, furgonetes, motos, bicicletes i vehicles industrials) a particulars i empreses vinculats a la Riera de Caldes per sumar 5.000 quilòmetres entre tots. Des de l'inici, s'han rebut més de 150 sol·licituds de participació.

Els usuaris reben una formació per circular amb el vehicle elèctric assignat i el poden utilitzar durant uns dies en els seus trajectes o en les seves tasques habituals. Els vehicles participants –especialment cotxes, motos i furgonetes- es monitoritzen amb una sèrie de dades sobre el seu comportament com el temps de recàrrega, el consum elèctric, el recorregut, etc.

L'Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda és l'únic consistori, juntament amb el de Barcelona, que participarà a la sisena edició de l'Expoelèctric, l'esdeveniment urbà de mobilitat elèctrica del sud d'Europa que se celebra aquest cap de setmana al Passeig Lluís Companys i entorn de l'Arc de Triomf de Barcelona. La fira mostra propostes de 45 empreses relacionades amb el vehicle elèctric, vinculades amb la seva fabricació i la implementació d'aquest nou tipus de transport en diversos sectors.

En aquesta fira l'Ajuntament de Santa Perpètua disposa d'un estand propi on es pot obtenir informació sobre tots els projectes que incentiven l'ús del vehicle elèctric i que s'estan impulsant a l'eix de la Riera de Caldes; com el Centre de Recursos del Vehicle Elèctric (CREVE), un edifici pioner a Catalunya, inaugurat el 2013, que ofereix suport al teixit empresarial del territori per a la promoció de noves línies de negoci basades en el sector del vehicle elèctric, a més de formació específica. Per exemple, fins a novembre, s'impartirà un curs d'iniciació a la mecànica de vehicles elèctrics i híbrids de 309 hores, de les quals 80 són pràctiques en empreses.

A l'estand també s'exposen els tres vehicles guanyadors de les edicions del campionat ElectroCat, en el que alumnes de centres formatius d'automoció construeixen el seu prototip elèctric, durant el curs escolar amb l'objectiu de construir el millor vehicle i competir en una cursa al circuit de seguretat d'Honda de Santa Perpètua.
Avui et destaquem
El més llegit