L'Hospitalet de Llobregat reduirà l'IBI residencial un 0,5% l'any vinent

La resta d'impostos del municipi es congelen i les taxes i els preus públics s'incrementen un 2% de mitjana

L'Ajuntament de l'Hospitalet ha aprovat aquest dimarts de forma inicial la proposta d'ordenances fiscals i de preus públics per al 2017. Així, el consistori rebaixarà l'any vinent un 0,5% l'IBI residencial d'acord amb el compromís de reduir-lo un 2% durant aquest mandat. La resta d'impostos, el de vehicles de tracció mecànica (IVTM), el d'activitats econòmiques (IAE) i el que grava les construccions, instal·lacions i obres (ICIO), mantenen el tipus tributari existent.

Pel que fa a les taxes i els preus públics s'incrementen un 2% de mitjana per cobrir el cost real del servei. Entre les taxes que no s'apujaran hi ha la del cementiri municipal, la dels quioscos i vetlladors, la zona blava i verda d'estacionament, els permisos de residència i la de matrimonis civils.

A l'apartat de preus públics es mantenen les tarifes dels serveis socials, les escoles bressol i el servei de menjador escolar, el servei de podologia i els serveis vinculats als aparcaments municipals.

Pel que fa a l'IBI econòmic, puja un 3% i es modifiquen els llindars de valor cadastral mínim dels usos de magatzem-estacionament, comercial, oci i hostaleria i es manté el d'ús industrial, d'oficines i edifici singular. Aquest IBI diferenciat s'aplica només per al 10% dels immobles de cada ús.

Novetats en el pagament del pagament per circular
Com a novetat respecte a l'IVTM, es modifiquen els beneficis fiscals, amb l'ampliació de les bonificacions mediambientals durant els vuit períodes impositius a comptar des de la data de matriculació de vehicles i la divisió en dos trams de bonificacions diferenciades, segons el poder contaminant real dels vehicles, tenint en compte diversos factors: el tipus de motor, el combustible i la contaminació per NOx i CO2.

La proposta d'ordenances fiscals manté la bonificació del 95% de les quotes de l'IBI, l'IAE i l'ICIO per a les activitats culturals, històriques i artístiques creada el 2016, amb l'objectiu d'incentivar-les i protegir-les. En el cas de l'IAE aquesta bonificació s'aplicarà els cinc primers anys de l'activitat. També manté la resta de bonificacions existents, com ara les bonificacions de l'IBI per a famílies nombroses i monoparentals així com per als habitatges de protecció oficial.
Avui et destaquem
El més llegit