
21
de Setembre
de
2016
Act.
21
de Setembre
de
2016
L'Associació de Cervesers Artesans de Lleida, entitat que treballa per promocionar el valor afegit i el consum de la cervesa produïda de forma artesanal a Lleida, ha presentat les novetats i incorporacions de la Ruta de la Cervesa Artesana de Lleida, un projecte de territori que s'ha de consolidar com un pols d'impuls turístic i socioeconòmic i dinamitzar l'oferta gastronòmica, cultural i d'oci de la província. La Ruta compta amb el suport i acompanyament de Gustum, projecte coordinat per l'Associació Leader de Ponent amb el finançament del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya i del Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural (FEADER).
La Ruta de la Cervesa Artesana de Lleida va néixer el 2015 com a la primera ruta d'aquest tipus a Catalunya, i en només un any ha incorporat tres microcerveseries, consolidant-se amb set marques molt arrelades al territori. A les quatre que van iniciar el projecte, Cerveseria Matoll, Cerveseria Casa Dalmases, Cerveses Ponent i La Vella Caravana s'hi han afegit Ctretze Pirineus, Cervesa Perot i Cervesa Lo Vilot. Aquestes incorporacions reforcen la cobertura de la Ruta, que amplia el seu abast a un total de cinc comarques: La Noguera, La Segarra, L'Urgell, el Pallars Jussà i el Segrià.
Actualment les microcerveseries adherides a l'Associació de Cervesers Artesans de Lleida i a la Ruta elaboren un total de 32 varietats de cervesa, xifra que augmentarà els propers mesos. El 2015 la producció va assolir els 994 hectolitres de cervesa, i l'Associació de Cervesers de Lleida preveu tancar l'exercici 2016 amb 1.600 hectolitres, un increment de la producció del 61%. La cervesa artesana del territori es consolida així com actiu estratègic per a la província.
Un vehicle per descobrir el territori
La Ruta de la Cervesa Artesana de Lleida proposa descobrir la província a partir de la visita a les set microcerveseries adherides. Els obradors obren les portes i mostren el procés d'elaboració, tipologies de cervesa que elaboren i particularitats de la seva proposta. A banda d'aquestes visites guiades, dirigides pels propis cervesers, les microcerveseries ofereixen tasts de cervesa o maridatges amb productes artesanals i de proximitat. Quan comença la Ruta, l'usuari rep un passaport. Si l'omple amb el segell de cada una de les set microcerveseries, obté un regal de l'Associació de Cervesers Artesans de Lleida.
Concebuda com una proposta de territori, la Ruta apropa al visitant a l'oferta cultural, gastronòmica, d'oci i de lleure al voltant de cada obrador, ja que durant la visita els cervesers recomanen activitats de proximitat al visitant, que també es poden trobar a la web de l'Associació de Cervesers de Lleida. La Ruta es referma així com una plataforma aglutinadora de propostes i una eina d'atracció de turisme i de dinamització econòmica i social de la província.
La Ruta de la Cervesa Artesana de Lleida va néixer el 2015 com a la primera ruta d'aquest tipus a Catalunya, i en només un any ha incorporat tres microcerveseries, consolidant-se amb set marques molt arrelades al territori. A les quatre que van iniciar el projecte, Cerveseria Matoll, Cerveseria Casa Dalmases, Cerveses Ponent i La Vella Caravana s'hi han afegit Ctretze Pirineus, Cervesa Perot i Cervesa Lo Vilot. Aquestes incorporacions reforcen la cobertura de la Ruta, que amplia el seu abast a un total de cinc comarques: La Noguera, La Segarra, L'Urgell, el Pallars Jussà i el Segrià.
![]() |
Representants dels Obradors de la Ruta de la Cervesa Artesana de Lleida |
Actualment les microcerveseries adherides a l'Associació de Cervesers Artesans de Lleida i a la Ruta elaboren un total de 32 varietats de cervesa, xifra que augmentarà els propers mesos. El 2015 la producció va assolir els 994 hectolitres de cervesa, i l'Associació de Cervesers de Lleida preveu tancar l'exercici 2016 amb 1.600 hectolitres, un increment de la producció del 61%. La cervesa artesana del territori es consolida així com actiu estratègic per a la província.
Un vehicle per descobrir el territori
La Ruta de la Cervesa Artesana de Lleida proposa descobrir la província a partir de la visita a les set microcerveseries adherides. Els obradors obren les portes i mostren el procés d'elaboració, tipologies de cervesa que elaboren i particularitats de la seva proposta. A banda d'aquestes visites guiades, dirigides pels propis cervesers, les microcerveseries ofereixen tasts de cervesa o maridatges amb productes artesanals i de proximitat. Quan comença la Ruta, l'usuari rep un passaport. Si l'omple amb el segell de cada una de les set microcerveseries, obté un regal de l'Associació de Cervesers Artesans de Lleida.
Concebuda com una proposta de territori, la Ruta apropa al visitant a l'oferta cultural, gastronòmica, d'oci i de lleure al voltant de cada obrador, ja que durant la visita els cervesers recomanen activitats de proximitat al visitant, que també es poden trobar a la web de l'Associació de Cervesers de Lleida. La Ruta es referma així com una plataforma aglutinadora de propostes i una eina d'atracció de turisme i de dinamització econòmica i social de la província.